Prof Dr. Uğur Şahin 'Bu gerçek bir endişe' diyerek korona virüsün o mutasyonuna dikkat çekti

Prof Dr. Uğur Şahin 'Bu gerçek bir endişe' diyerek korona virüsün o mutasyonuna dikkat çekti
Dünyada ilk defa onaylanan korona virüs aşısını geliştiren Biontech şirketinin kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin, CNN International'a konuştu. Aşı çalışmalarında gelinen son noktayı ve salgınla mücadeleyi değerlendiren Şahin, "İlk endişemiz, İngiltere'de ortaya çıkan ve daha hızla yayılan yeni tür gibi virüsün mutasyona uğraması. Bu gerçek bir endişe" ifadelerini kullandı.

Dünya çapında korona virüse karşı onaylanan her yeni aşı virüsün mutasyona uğramış türleriyle mücadele için umutları artırıyor. CNN International "Çalışmalarda son durum ne" sorunun yanıtı için, dünya çapında ilk onaylanan korona virüs aşısını geliştiren Almanya merkezli ilaç firması Biontech''in kurucusu Porf. Dr. Uğur Şahin ile konuştu.

Uğur Şahin, ilk endişesinin İngiltere''de ortaya çıkan korona virüs mutasyonu olduğunu belirterek, "İngiltere''de ortaya çıkan ve daha hızla yayılan yeni tür gibi virüsün mutasyona uğraması. Bu gerçek bir endişe" ifadesini kullandı.

Hürriyet''in aktardığına göre Uğur Şahin sorulara şöyle yanıt verdi:

  • Sizce tek doz stratejisi ile en kısa sürede herkesi aşılamak ne kadar mümkün? ya da en azından birinci doz ile ikinci doz arasındaki süreyi esnetmek? Bu mümkün mü?

"Eh işte... Öncelikle aşılama kampanyalarının en hızlı şekilde ilerlemesi çok önemli ve bunun için ilk strateji, ikinci doz için aşı saklamamak olmalı. Dolabımızda aşı kalmamalı, bütün aşıların kullanıldığından emin olmalıyız. "

YETİŞKİNLERDEN SONRA ÇOCUKLARDA DA DENEMELER BAŞLADI

“12-15 yaş arasındaki çocukları aşıladık. şimdi 5-11 yaş aralığındaki çocuklar üzerinde denemelere başlayacağız. ve yine bu yıl 5 yaş altı çocuklarda denemeler yapacağız. bu çok önemli. okulların açılmasını da destekleyecek."