Recep Tayyip Erdoğan’dan bir Nobel açıklaması daha

Recep Tayyip Erdoğan’dan bir Nobel açıklaması daha
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadın şurasında yaptığı konuşmada “. Bu verdiğiniz örgüt bir Aziz Sancar hocamıza verilen ödül değildir, bir Orhan Pamuk'a verilmiş bir ödül değildir. Kimseyi aldatamazsınız, aldatamayacaksınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadın şurasında yaptığı konuşmada Nobel Edebiyat Ödülü ile ilgili sözleri dikkat çekti. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde insan hakları günü için Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmadaki “Mesela Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir. Niye mantık budur… Anlayış budur… Bundan sonra da bunlar böyle devam edecekler. Hiçbir zaman objektif bakıp evet bu ilim adamıdır biz buna ödül verelim” sözleri sonrası tartışmalara neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada ise, “Bu verdiğiniz örgüt bir Aziz sancar hocamıza verilen ödül değildir, bir Orhan Pamuk'a verilmiş bir ödül değildir. Kimseyi aldatamazsınız, aldatamayacaksınız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Ağızlarını her açtıklarında insan haklarından bahsedenlerin terör örgütlerinin hayatlarını söndürdüğü çocuklar için sustuklarını unutmadık. "

"Bakın bir NOBEL skandalı yaşandı. Özellikle NOBEL skandalıyla ilgili bakir izzet kardeşimizin teşekkürüne ben de bir teşekkürle Türkiye'den cevap veriyorum. Bu onurlu duruşa destek veren tüm siyasi liderlere şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Medeni bir dünya için NOBEL'in böyle bir ödülü bu vampir aydınlar grubu temsilcisine vermesi adeta bir vampirler topluluğunun oluştuğunu ortaya koymaktadır. Bizim indimizde NOBEL diye bir örgüt artık gerçekten adil hakkaniyet içerisinde ödüller veren bir örgüt olarak değerlendirilemez. Tamamiyle terör örgütlerini yanında yer alan bir örgüttür. Sizin verdiğiniz bu ödüller kusura bakmayın kimseyi ikna etmez. Bu verdiğiniz örgüt bir Aziz Sancar hocamıza verilen ödül değildir, bir Orhan Pamuk'a verilmiş bir ödül değildir. Kimseyi aldatamazsınız, aldatamayacaksınız. "