İYİ Partili Durmuş Yılmaz'ın öngörüsü 14 gün sonra gerçek oldu

İYİ Partili Durmuş Yılmaz'ın öngörüsü 14 gün sonra gerçek oldu
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, "Resmi Gazeteyi takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu gece bir şey olabilir" diyen İYİ Partili Durmuş Yılmaz'ın öngörüsü, 15 gün dolmadan gerçek oldu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın, 19 Kasım''da partisinin Meclis’teki Grup Toplantısında "Faizi savunanla beraber olmam, olamam" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın söz konusu ifadelerinin ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın, "Bu gece Resmi Gazete''yi takip etmenizi tavsiye ediyorum" sözleri ile kastettiği gelişme, tam 14 gün sonra yaşandı.

Görevinden ''istifa'' ettiği Resmi Gazete aracılığıyla ''görevden affını talep etti'' şeklinde duyurulan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan''ın yerine, yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

“TEYAKKUZA DAVET EDİYORUM”

Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu''nda yaptığı konuşmada, “Ben, sizleri bugün cuma dolayısıyla bu gece saat 00.00’dan sonra teyakkuza davet ediyorum, Resmi Gazete’yi takip etmenizi tavsiye ediyorum; bu gece bir şey olabilir, olduğu zaman da Türk Lirası’nın üzerine nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz. 00.00’dan sonra Resmi Gazete’yi takip edin diyorum ve herkese iyi hafta sonları diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Drmuş Yılmaz, Resmi Gazete WEB sitesinin çökmesine neden olan açıklamalarından bir gün sonra ‘öngörüsünün gerçekleşmediğini'' belirterek özür dilemişti.

Yılmaz, daha son yaptığı bir diğer açıklamada ise, "O gece bir operasyon yapılacaktı. Ama bu söylediğim söz, bu operasyonun yapılmasını engelledi ama hâlâ ortadan kaldırmadı." demişti.

İlgili Haberler