RTÜK’ten yayın yasaklarına yeni düzenleme

RTÜK’ten yayın yasaklarına yeni düzenleme
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, çok tartışılan yayın yasaklarınınyeniden belirlenmesi ve netleştirilmesi yolunda adım atmaya hazırlanıyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, çok tartışılan yayın yasaklarının yeniden belirlenmesi ve netleştirilmesi yolunda adım atmaya hazırlanıyor. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Bundan böyle yayın yasaklarının ucu açık olmayacak. Süresi ve hangi konuları kapsadığı belirlenecek” dedi. Şahin, medya temsilcileriyle bir araya gelmeyi, sorunlarını ve önerilerini dinlemeyi önemsediklerini de belirtti.

Şahin, “Yayın yasağı kararı aldığımızda, kuruluşlar bunun neyi kapsadığını tam anlayamıyor, ne kadar süreceğini bilmiyor olabiliyorlar” ifadelerini de kullandı. Aslında yayın yasaklarıyla ilgili kararı mahkemeler veriyor. Özellikle terör gibi infial uyandıran olaylarda getirilen yayın yasaklarının kapsamı, Başkan Şahin’in de altını çizdiği gibi, yeni bir yasal düzenlemeyle netleştirilmeli. Bu, hem mahkemelerin işini kolaylaştıracak, hem de medya yöneticilerinin içine düştükleri belirsizliğin de önüne geçecektir.