Rüştü Reçber kimdir? Rüştü Reçber nereli?

Rüştü Reçber kimdir? Rüştü Reçber nereli?
Türkiye’de korona virüs vakalarının görülmeye başlaması sonrası virüs futbol camiasına da sıçradı. İlk olarak Fenerbahçeli futbolcu Max Kruse korona virüse yakalanırken sonrasında Galatasaraylı yönetici Abdurrahim Albayrak ve teknik direktör Fatih Terim’in virüse yakalandığı açıklanmıştı. Dün gece ise Işıl Reçber, eşi Rüştü Reçber’in korana virüse yakalandığını açıkladı. Peki Rüştü Reçber kimdir?

Korona virüsün Türkiye’de yayılmasıyla beraber futbol camiasından da bir biri ardına kötü haberler geldi. Rüştü Reçber’in eşi Işıl Reçber, eşinin korona virüs olduğunu açıkladı. Açıklama sonrası ise Google’da Rüştü Reçber kimdir? Rüştü Reçber kaç yaşında? soruları aranmaya başlandı. İşte Rüştü Reçber ile ilgili detaylar…

RÜŞTÜR REÇBER KİMDİR, NERELİDİR?

10 Mayıs 1973’te Antalya’nın Korkuteli ilçesinde dünyaya gelen Rüştü Reçber, eski milli kalecidir. 1.87m boyundaki Reçber, 1985 yılında Korkutelispor’da amatör olarak başladığı futbol kariyerinde bir çok başarıya imza atmıştır. 1988 yılında Burdurgücü formasıyla profesyonel olan başarılı file bekçisi, 1991’de Antalyaspor’a transfer olmuştur. 1993 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan Reçber, bu kulüpte 10 yıl hizmet vermiştir. Bu yıllar içinde birçok başarıya imza atan Reçber, bu süreçte 240 ulusal lig maçına çıkmış, Türkiye Milli Takımına kadar yükselmiştir.

2003 yılında Barcelona’ya transfer olan Rüştü Reçber, 2004 yılında tekrar Fenerbahçe’ye kiralanmıştır. Reçber 2004 yılında 1 Türkiye Süper Ligi şampiyonluğu yaşamıştır. 2007 yılında Beşiktaş’a transfer olan Reçber, bu kulüpte 5 sezon daha forma giymiştir. Bu dönemde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de Liverpool, Porto, Marseille, Manchester United, Wolfsburg, CSKA Moskova gibi ekiplere karşı mücadele eden Reçber, FIFA Dünya Kupası 3’üncülüğü de yaşamıştır. Bununla beraber UEFA Euro 2008’de yarı final oynayan Türkiye Milli Takımında başarıyla görev almıştır.