Temel Karamollaoğlu'ndan Oğuzhan Asiltürk'e sert cevap

Temel Karamollaoğlu'ndan Oğuzhan Asiltürk'e sert cevap
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün kurultay çıkışına yanıt verdi. Karamollaoğlu, "Açıklamaları Oğuzhan Bey'i bağlar. Parti içi meselelerimizi kamuoyunda tartışmayı doğru bulmuyorum" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözlerine, “Bugün kalabalıksınız, A Haber bile gelmiş” diye gülümseyerek başlayan Karamollaoğlu, Asiltürk’ün son hamlesine ilişkin de açıklama yaptı.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK)  Başkanı Oğuzhan Asiltürk, sosyal medya hesabından yaptığı 50 maddelik açıklama ile Milli Görüş hareketi içerisinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na karşı kurultay çalışmalarına başladığını duyurdu.

Parti içerisinde yeni bir liste hazırlayacağı belirten Oğuzhan Asiltürk, “Güçlü bir Saadet Partisi teşkilâtı oluşturmak ve yukarıda durumlarını anlattığım gençleri, Millî Görüşe kazandırmak için, benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak. Rabbimiz hayırlı hizmetler yapmalarını nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

“AÇIKLAMALARI KENDİNİ BAĞLAR”

Asiltürk''ün açıklamalarına yanıt veren Karamollaoğlu ise “Ben parti meselelerimizi kamuoyunda tartışmaya hiçbir zaman bugüne kadar girmedim bundan sonra da girmemekte kararlıyım. Onun için o açıklamalar Oğuzhan beyi doğrudan doğruya bağlar. Kendisiyle de görüşeceğiz bundan dolayı başka bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Yani parti içi meseleleri kamuoyu ile paylaşmak, ülkenin problemlerini çözmekle alakalı bir konu değil diye düşünüyorum” dedi.

“PROBLEMLERE KARŞI ÇÖZÜM ÜRETEMİYORLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Brüksel temaslarını da değerlendiren Karamollaoğlu şunları söyledi:

* NATO Zirvesi’nden şişme botlarda kıyaya vurarak can veren yavrular için ve tüm dünyanın gözü önünde katliamlar yapan ülkeleri önlemek için hiçbir somut karar çıkmadı.

* Bir tarafta servetine servet katan bir avuç insan varken diğer taraflar bir dilim ekmeğe bir yudum suya muhtaç bırakılan milyonlarca insan için hiçbir karar alınmadı.

* Bilindik, artık bıkkınlık veren temenniler, ikili ilişkilerin hayati önemini vurgulayan stratejik ortaklıklar devam edecek, basma kalıp cümlelerle sona eren bir zirve daha böylece gerçekleştirilmiş ve bitirilmiş oldu.

* Dünyanın karşı karşıya kaldığı problemlere neden olanlar, insanlığın kanayan yaralarına problemlerine merhem ve çözüm üretemiyorlar.” dedi.

“HAMD OLSUN DEMEMELİYDİ”

Karamollaoğlu, Erdoğan’ın “Ham dolsun” söylemine de şu şekilde tepki gösterdi:

* Türkiye için NATO Zirvesi’nin en önemli konu başlıklarından biri de Erdoğan ile Biden arasındaki görüşmeydi. Bu görüşme gerçekleşti. Ülkemiz aylardır bu görüşmeye odaklanmıştı.

* S-400’ler, F-35, Halkbank davası, sözde Ermeni soykırım açıklamaları gibi konular nedeniyle uzunca bir süredir gergin bir atmosfer söz konusuydu bildiğiniz gibi en azından kamuoyuna böyle yansıtılıyordu.

* İktidar ise ABD''ye bunların hepsinin hesabını soracağız diye meydan okuyor bunları bir iç malzemesi yapıyordu. İç politikaya malzeme edilen bu kadar hayati konularda herhangi bir sonuç Brüksel''de alınamadı.

* S-400''leri kullanabilecek miyiz? Parasını ödediğimiz F-35''leri teslim alabilecek miyiz? Belli değil. Sözde Ermeni soykırımı iddialarını diline dolayan ABD Başkanı''na bunun hesabı sorulamadı.

* Fakat başka bir gariplik meydana geldi bırakın hesap sorulmasını Sayın Cumhurbaşkanı''na ülkemizi ilgilendiren bu kadar önemli bir konu için gündeme geldi mi? Sorusuna karşı, Sayın Cumhurbaşkanı''nın ifadesi herkesi şok etti, ‘hamd olsun gündeme gelmedi.''

* Yani, ‘bunun hesabını soracağız, bizden başka kimse bunun hesabını soramaz'' diyenler bu konunun gündeme gelmemiş olmasından dolayı Cenab-ı Hakka hamd ediyor. Nasıl ağzından çıktı Cumhurbaşkanının ben bilmiyorum ama hamdolsun dememeliydi.

“MÜSİLAJA KARŞI TEDBİRLER ALMAYA KARARLIYIZ”

Gençlerin KYK borçlarına, siyaset-mafya ilişkilerine de değinen Karamollaoğlu, “yetkilendirildiğimiz takdirde devletin tüm kurumlarını saran bu müsilaja karşı tedbirler almaya ve kaynaklarımızı da insanlarımıza aktarmada kararlıyız” dedi. Karamollaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

* Sorunlarımız bellidir ve çözümü de zor değildir. Özellikle gençlerimize sesleniyorum umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmaya hiç gerek yok. KYK borcunu ödeyemeyen binlerce üniversite mezunu problemlerin altında ezdirilmeyecektir.

* Toprağına ektiğinin karşılığını alamayan çiftçilerimiz, alın terinin karşılığını alamayan işçilerimiz, açlık sınırının altında bir ücretle hayata tutunmaya çalışan asgari ücretlilerimiz inanın bu ortamda sorunların çözümünün imkansız olmadığını göstereceğiz.

* İnşallah yakında işçilerimizle Geçim İttifakı kapsamında bir toplantı gerçekleştireceğiz. Toplantı yine Zoom üzerinden olacak. İnşallah milyonların katılacağını umut ediyorum. Türkiye''mizin sorunlarının çözümü aslında zihniyet değişikliğine bağlıdır.

* Siyasi, bürokrat, iş adamı ve mafya çemberinde dönen binlerce liralık tatillere, milyon dolarlık ihalelerde geçen rüşvetlere, kamu kaynaklarının çarçur edilmesine bakıp da meselelerin çözümünün zor olduğu zannına kimse kapılmasın.

* Sizler tarafından yetkilendirildiğimiz takdirde devletin tüm kurumlarını saran bu müsilaja karşı tedbirler almaya ve kaynaklarımızı da insanlarımıza aktarmada kararlıyız. Bu kadar basit mi, emin olun bu kadar basit.

İlgili Haberler