Saatlerinizi harcamanıza gerek yok! Bu pratik bilgiler ile mutfak dolaplarınızdaki yağlara anında elveda diyeceksiniz…

Saatlerinizi harcamanıza gerek yok! Bu pratik bilgiler ile mutfak dolaplarınızdaki yağlara anında elveda diyeceksiniz…
Yemek yapmaktan mutluluk duyanlar, sevdikleri ve kendileri için yemek pişirmeyi sevenler ve orada geçirdikleri zamanı oldukça keyifli bulanlar için mutfaklar evin en güzel bölümü! Ancak kimi zaman kızartmalardan kimi zaman sevdikleriniz için hazırladığınız diğer yemeklerden sıçrayan yağlar, mutfak dolaplarının korkulu rüyası olabilir. Peki, mutfak dolaplarındaki yağ lekeleri nasıl çıkarılır?

"Lezzetli yemekler pişirmek kolay ama mutfak ve mutfak dolaplarındaki yağ lekelerinin temizliği zor." diyenlerdenseniz bu tüyolarla işiniz epey kolaylaşacak. Yalnızca birkaç malzeme kullanarak mutfak dolaplarındaki yağ lekelerini çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz. İşte, hayatınızı kolaylaştıracak tüyolar...

BULAŞIK DETERJANI VE SICAK SUDAN YARARLANIN

Mutfak dolaplarındaki yağ lekelerini çıkarmanın en basit ve etkili yollarından bir bulaşık deterjanı kullanmak olabilir. Bulaşık deterjanı ve sıcak su birleştirildiğinde oluşan alkali karışım, yağ lekelerini çıkarmakta oldukça etkili. Yapmanız gereken bir kapta sıcak su ve bulaşık deterjanını karıştırmak. Suyu sıcak tuttuğunuz sürece mutfak dolaplarındaki yağ lekeleri hızlıca temizlenir. Dolapları bu mucizevi karışımla silerken çizmeyecek bir bez ya da sünger kullanıp temizledikten sonra durulayıp kurulamayı ihmal etmeyin.

SİRKENİN GÜCÜNÜ KULLANIN

Özellikle kızartma yaptıktan sonra yağ lekesi olan mutfak dolaplarını bekletmeden silerseniz yağ lekelerini inatçı kirlere dönüşmeden rahatça temizleyebilirsiniz ancak vaktinde müdahale edemediyseniz üzülmeyin. Beklemiş yağ lekeleri için bir başka etkili yöntem de sirke kullanmak. Sprey şişesinde bir parça limon ve elma sirkesi kullanarak karışım hazırlayabilir ve ardından nemli temiz bir bezle mutfak dolaplarını yağ lekelerinden arındırabilirsiniz.

İNATÇI YAĞ LEKELERİ İÇİN

Özellikle uzun süre beklemiş ve donmuş yağ lekeleri, mutfak dolaplarında artık çıkarılması zor birer leke hâline gelmişse nemli bir bez ve yağ sökücü gibi malzemelere ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak mutfak dolaplarınız ahşapsa bezde kalan çok fazla suyun veya yağ sökücü gibi kimyasalların dolaplarınıza zarar vermemesi için onları dikkatli bir şekilde temizlemeniz gerekir.

HER EVDE BULUNUR: KARBONAT VE SU

Bu iki malzeme ile mutfak dolaplarında oluşan yağ lekelerinden kolayca kurtulabilirsiniz. Karbonat ve su ile macun hâline getirdiğiniz karışımı bir bez yardımıyla dolaplara dairesel hareketler şeklinde uygulayın. Ardından dolaplarda kalan macun kalıntılarını nemli bez yardımıyla temizleyin. İşte, bu kadar!