Mehmet Barlas yağ birinciliğini kimseciklere kaptırmadı. Vaktiyle katil ilan edilen Arap Prensin gelişine ilk önce Mehmet Barlas sevindi. Barlas 2018 yılında ise Suudi Prensi yerin dibine sokmuştu

Mehmet Barlas yağ birinciliğini kimseciklere kaptırmadı.  Vaktiyle katil ilan edilen Arap Prensin gelişine ilk önce Mehmet Barlas sevindi. Barlas 2018 yılında ise Suudi Prensi yerin dibine sokmuştu
Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, bugünkü yazısında gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın Türkiye'ye gerçekleştireceği ilk ziyareti değerlendirerek ve "Arap turistler yolda" dedi.

Türkiye, Suudi Arabistan Veliaht Prensi''ni ağırlayacak. Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle sert eleştirilen Prens''e yönelik tutumlar değişti. 

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, "Ziyaret öncesinde üç senedir devam eden Suudi turistlerin Türkiye''ye ziyaret yasağı kaldırıldı. Arap turistler yolda" yorumunda bulundu.

"TÜRKİYE-SUUDİ ARABİSTAN İLİŞKİLERİNİN NORMALLEŞMESİNDE ÖNEMLİ ADIM"

Barlas yazısından ilgili bölüm şöyle: 

Barlas yazısında, "Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, Türkiye''ye geliyor. Bu görüşmede bölgesel meseleler ve ekonomik anlaşmalar gündeme gelecek. Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin normalleşmesinde çok önemli bir adım olacak.

Ziyaret öncesinde üç senedir devam eden Suudi turistlerin Türkiye''ye ziyaret yasağı kaldırıldı. 1 Temmuz günü ilk Suudi turist uçağının Trabzon''a inmesi bekleniyor.

Suudi turistler havanın serinliği vesilesiyle Karadeniz yaylalarında yaz tatili geçirmeyi seviyorlar.

Türkiye hem doğası hem kültürü hem de fiyatları ile tüm dünyanın cazibe noktası haline geldi. Belli ki turizm sezonu çok iyi geçecek." ifadelerini kullandı.

Barlas yıllar önceki bir yazısında "Suudi veliaht sanki Kaşıkçı boğazlanmamış gibi davranıyordu" başlıklı bir yazı kaleme alarak "Buenos Aires''deki G-20 Zirvesinden gelen görüntüler arasında en asap bozucu olanlar, Suudi Arabistan''ın şaibeli veliahdı Muhammed bin Selman''ın arsız gülüşü ile görüntülendikleriydi. Selman''ın oğlu, sanki adamları onun verdiği emirle Kaşıkçı''yı İstanbul''daki Suudi Arabistan konsolosluğunda boğazlayıp parçalamamışlar gibi, sırıta sırıta poz veriyordu." dedi.

Barlas ayrıca Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman''ın insanlık değerlerini eleştirerek "Uluslararası ilişkilerde yüksek insanlık değerlerine pek yer olmadığı, G-20 Zirvesi''ne Muhammed bin Selman''ın hiç çekinmeden katılması ve her fırsatta arsız arsız gülmesi ile bir kez daha kanıtlanmıştır. Bu şekilde İsrail''in toplama kampına dönüştürdüğü Gazze''deki Filistinlilere, Arap dünyasının neden hiç ilgi göstermediğini anlamak da kolaylaşmaktadır. Ya da Mısır''da halkın seçtiği Mursi''yi zindana atan Sisi''ye, Batılıların da, Rusya''nın da neden ilgi gösterdiklerine şaşırmamak gerekmektedir."

"Biz Türkiye olarak ilkeli ve kararlı çizgimizi aksatmamalıyız. İçinde bulunduğumuz ortam ne kadar ilkesiz ve insafsız olsa da, biz yine de farklı davranabiliriz. Kendilerini bizim müttefiklerimiz olarak sunanların oyunlarını ancak bu şekilde açığa çıkartabiliriz. Kısacası biz onlar gibi olmayalım." dedi.

İlgili Haberler