Şanlıurfa'ya 3 yıl sonra kar yağdı, şehir beyaza büründü

Şanlıurfa'ya 3 yıl sonra kar yağdı, şehir beyaza büründü
Şanlıurfa'ya 3 yıl aradan sonra ilk kez kar yağdı. Eğitime bir gün ara verilen kentte, çocuklar kar topu oynayarak eğlendi.

Kartpostallık görüntüler oluştu

Şanlıurfa, dün akşam başlayan ve sabaha kadar süren kar yağışının ardından beyaza bürüdü. Kar Yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Çocuklar, 3 yıl aradan sonra yağan karla birlikte sokak ve parklara çıkıp kar topu oynayarak eğlendi.

Ulaşımda aksamaların yaşandığı kentte, birçok kişi iş yerlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Gece saatlerinde ise Şanlıurfa''nın çevre il ve ilçelere ulaşımın sağlandığı yollar, araçların kayması nedeniyle ulaşıma kapandı. Yollarda mahsur kalanlar, iş makineleriyle kurtarılarak gidecekleri yerlere ulaştırıldı. Çalışmaların tamamlanmasıyla yollar araç trafiğine yeniden açıldı.

Bu arada, hastalanan bazı kişiler ise bulundukları adreslere sevk edilen paletli ambulanslar ile hastanelere ulaştırıldı.

OTOPARKIN ÇATISI ÇÖKTÜ; 12 ARAÇ HASAR GÖRDÜ

Mehmetçik Mahallesi''ndeki bir sitenin otoparkının çatısı, üzerinde biriken karın ağırlığına dayanamayınca, araçların üzerine çöktü. Park halindeki 12 araç hasar gördü. Araçlar, iş makineleriyle çıkarıldı.

KONİK KUBBELİ EVLER BEYAZA BÜRÜNDÜ

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi''nde yer alan Şanlıurfa''nın Harran ilçesinde etkili olan kar yağışı ile konik kubbeli evler de beyaza büründü. Bazı kişiler kümbet evlerin önünde kardan adam yapıp, yöresel kıyafetler giydirdi.

Yağışın devam ettiği kentte, ekiplerin iş makineleriyle kapalı yolları açmak için yürüttüğü çalışmalar sürüyor.

(Kaynak: DHA)

İlgili Haberler