Sayın Erdoğan hiç mi vicdanın sızlamıyor?

Sayın Erdoğan hiç mi vicdanın sızlamıyor?

Görsel, işitsel ve yazılı medyaya ek olarak çok güçlü şekilde takip edilen yeni mecra kuşku yok ki sosyal medyadır. Kemal Kılıçdaroğlu''nu 7,7 milyon, Meral Akşener''i 4,7 milyon, Ahmet Davutoğlu''nu 5,8 milyon, Temel Karamollaoğlu''nu 829,1 bin, Ali Babacan''ı 787,6 bin, Gültekin Uysal''ı 45,4 bin kişi takip ediyor.

Muhalefet liderlerinin Sosyal Medyadan AKP''ye ve Recep Tayyip Erdoğan''a verdiği çok sert mesajları özetleyeyim:

Kemal Kılıçdaroğlu - @kilicdarogluk - CHP Genel Başkanı

- Gençleri ya işsiz bırakıyorsun ya yurtsuz! Çıkmışsın "Gençlerin sorunu yok" diyorsun. Sorunları reddedince yok olmuyorlar.

- Erdoğan, "Ben ekonomistim" diye diye aldığın kararlarla ülkeyi bugün daha da fakirleştirdin. Milleti faturasını ödeyemez hale getirirken, yine yandaşlarını zengin ettin!

- Erdoğan sebep, hayat pahalılığı ve ödenemeyen faturalar sonuçtur!

- Bir sözüm de Merkez Bankası Başkanı''na! Onuru olan bir bürokrat, akıl dışı bu emir karşısında, istifasını verir ve giderdi. Bugün bir kez daha anlaşıldı ki, Merkez Bankası Başkanı da Erdoğan''dır.

- Milletin parasını pul eden herkes hesap verecek!

- Erdoğan, küfür kıyameti bırak; birazcık cesaretin varsa, çık er meydanına. Seçimden ne zamana kadar kaçacaksın ki!

Meral Akşener - @meral_aksener - İYİ Parti Genel Başkanı

- Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Haftanın Teröristi programına hoş geldiniz… Kendi öğrencine bakamayacaksın, yurt imkânı sağlayamayacaksın, sosyal devlet olamayacaksın; ama suçlu öğrenci olacak öyle mi?

- Birkaç müteahhidin kasasına fazladan 1,8 milyar dolar girmesine karşıyız. Biz Projeye Değil Ranta Karşıyız

- Sayın Erdoğan; esnafın vergisi, EYT''linin çilesi, polisin 3600 ek göstergesi hakkında söylediklerimizi de bir an önce uygulamanı bekliyorum.

- Sayın Erdoğan, Allah''tan ekonomistsin! Olmasaydın, millet olarak ne yapardık bilmiyorum…

- Çatalca''da emekli kardeşim torununa verecek harçlık bulamazken, Saray danışmanları için 5-10-11 maaşlar havada uçuşuyor… Allah aşkına Sayın Erdoğan hiç mi vicdanın sızlamıyor?

Temel Karamollaoğlu - @T_Karamollaoglu - Saadet Partisi Genel Başkanı

- Öğrencilere "Elinize, dizinize dursun!" derseniz; o beddua döner sizi çarpar! Babanızın cebinden mi harcıyorsunuz o parayı?

- Kürt sorununda da çözümün adresi bellidir. Meclis''in ve meşru siyasetin dışında bir başka çözüm arayışının sonu çıkmaz sokaktır.

Gültekin Uysal - @DpGultekinUysal - Demokrat Parti Genel Başkanı

- En kısa sürede memleketi bu AKP felaketinden kurtaracağız!

- AKP Taliban''ın inancıyla ters yanlarının olmadığını söylüyor.

Ahmet Davutoğlu - @Ahmet_Davutoglu - Gelecek Partisi Genel Başkanı

- İktidar da 12 Eylül cuntacıları gibi enflasyonu talimatla indirmeye çalışıyor! ÜFE''nin 44.95% olduğu bir ortamda enflasyon talimatla değil bilgi, akılcı politikalar ve temiz siyaset ile iner!

- Türkiye''nin faizden, dövizden, enflasyondan daha büyük bir problemi var. O da cehalet problemi!

- Hayat pahalılığı yok. Zam yok. Yurt sorunu yok. İşsizlik yok. Ekonomide sorun yok. Madem Bahçeli ''Kürt sorunu yok'' dedi o zaman Kürt sorunu da yok!

- 2016''da Başbakanlığımda KYK bursu 400 lira, yani 144 dolar. Bugün 650 lira yani 72 dolar. Gençlerin yaşam standardını yarı yarıya düşüren bu çarpık düzeni değiştireceğiz!

Ali Babacan - @alibabacan - DEVA Partisi Genel Başkanı

- Ben ve arkadaşlarım seneler evvel Türk lirasından 6 sıfırı atmıştık. Anlaşılan Sayın Erdoğan ve krizlerin ortağı Bahçeli, o sıfırları yeniden eklemekte kararlı.

- Krizlerin ortağı Sayın Bahçeli''ye sesleniyorum: Bu ülkeyi sizin ayrıştırıcı dilinize ve zihniyetinize terk etmeyeceğiz.

- Sayın Erdoğan sonunda muradına erdi. Faizi %19''dan 18''e indirdi. Fakat kur arttı. Millet daha da fakirleşti.

- Erdoğan sebep; yüksek faiz, yüksek kur, yüksek enflasyon sonuç.

Yazarın Diğer Yazıları