Senin de 23 Nisan’ın kutlu olsun çocuk. Yörük çocuğundan muhteşem 23 nisan şiiri

Senin de 23 Nisan’ın kutlu olsun çocuk. Yörük çocuğundan muhteşem 23 nisan şiiri
Yörük çocuğu Alperen'in geçtiğimiz yıl omuzunda kuzusuyla okuduğu 23 Nisan şiiri sosyal medyada yeniden gündem oldu. Arkasına Türk bayraklarını da alan Alperen'in videosu en çok paylaşılanlar arasında yer aldı. Söz konusu görüntü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yörüklerle ilgili o meşhur sözünü akıllara getirdi

Mersin''in Gülnar ilçesinde ortaokul öğrencisi Alperen Töstü''nün, Toros Dağları''nın zirvesinde, kucağında kuzu, elinde bayrak ve üzerinde ay yıldızlı tişörtüyle geçtiğimiz yıl okuduğu 23 Nisan şiiri sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Yörük çocuğun bu videosu akıllara Cumhuriyet''in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk''ün Yörüklerle ilgili sözlerini akıllara getirdi.

Atatürk, Toros Dağları''nı işaret ederek, "Ey ağalar beyler, Toroslara çıkın bir bakın. Nerede kara bir Yörük çadırı görürseniz, dumanı da tütüyorsa dünyada hiç bir güç bizi asla yenemez."

Leman Deniz isimli bir Twitter kullanıcısı, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu ve mutlu olsun çocuk." notuyla paylaştığı videoya "Mersin’in Gülnar ilçesinden Yörük çocuğu Alperen Töstü ismini Yadigâr koyduğu oğlağı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamıştı geçen yıl. Bu yıl da biz onun ve Yadigar’ın bayramını kutlayalım o vakit." hatırlatmasında bulundu.

 

İlgili Haberler