Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Siyasi ayak...

Fikri ve siyasi alanda gelişimimde önemli katkıları olan değerli ağabeyim Vedat Çınaroğlu ile "FETÖ"nün siyasi ayağı" üzerine fikir uçuşmaları yaptık...

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un "26 Haziran 2009'da askeri şahısların, askeri mahalde işlediği suçlar da dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa teklifi getiriliyor. Bunu kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın." Açıklamasından sonra "Siyasi ayak" tartışmaları şiddetlenerek yeni bir boyut kazandı. İyi de oldu; Türkiye'yi yayılmacılarla (emperyalistler) işbirliği yaparak akıl, bilim ve bağımsızlık yolundan yoksun bırakanların açığa çıkmasının önü açıldı.

Bilinmiyor muydu? Köyde, ilde, ilçede kime sorarsanız sorun FETÖ'nün siyasi ayağını hiç düşünmeden söyleyiveriyor! Neden tartışılıyor? Bağımsız ve tarafsız yargı olmadığı ve yargılama yapılamadığı için. Ancak bilinmektedir ki, bir gün mutlaka o da gerçekleşecek. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış özdeyişi ile özdeş "davalar" açsalar da sonuç değişmeyecektir.

Bir "Devlet geleneğimiz" vardı; Kurumların yapıları ile ilgili yasal değişiklikler tarafların görüşleri alınarak ayrıntılı görüşmelerden sonra yapılırdı. Bu görüşler de yasa tasarısının "gerekçe" bölümünde açıklanırdı. 26 Haziran 2009'da gece yarısı "Torba Yasa" içerisine konularak kabul edilen bu yasadan dönemin Genelkurmay Başkanı'nın neden bilgisi yoktu? Ne, ne amaçla, kimden kaçırılmak istendi? Bu soruların yanıtlarını Ergenekon-Balyoz sürecinde görmüştük. Bu yasa ile yataklarından kaldırılarak tutuklanıp düzmece kanıtlarla kumpas kurulan subaylar FETÖ üyeleri miydi? Hayır! Yurtsever, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü subaylardı. Bu yasanın çıkmasını sağlayanlar sonuçlarını öngörememişler miydi? Öngöremediler ise yönetim yeterliliğinde değillerdir. Öngördüler ise FETÖ'nün siyasi ayaklarıdır.

"Siyasi Ayak" tartışmalarına birkaç gün önce Halk TV'deki bir söyleşide AKP'nin eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener daha ağır (vahim) bir savla katıldı; "2004 yılındaki Milli Güvenlik Kurulunda, 'kurul üyelerinden görüş alınmaksızın!' Fetullah Gülen Cemaatinin terör örgütü olarak kabul edilmesi ve savaşım (mücadele) için hükümete öğütleme (tavsiye) kararı alındı ancak bu karar hükümetçe uygulanmadı. Başbakan Erdoğan, 'Bu kararı uygulamamanın siyasi sorumlusu benim!' dedi. Dönemin Başbakanlık Müsteşarı da; 'Bu kararı uygulamamanın hukuki sorumlusu da benim!' dedi. "

Bu sözlerden daha açık bir "Siyasi Ayak" itirafı olabilir mi?

"Siyasi Ayak" tartışması FETÖ ile sınırlı mıdır?

* Ege Denizindeki 18 Türk Adasının Yunanistan tarafından ele geçirilmesinin (işgal) siyasi ayağı nerede?

* Rauf Denktaş'ı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin bağımsızlık savaşımından uzaklaştırarak, Mustafa Akıncı'nın alçakça açıklamalarına neden olan siyasi ayak kim ya da kimler?

* "Çözüm Süreci" ile terörle savaşımı askıya alarak PKK terör örgütünün Güneydoğu'yu hendeklerle kuşatmasının ve 793 güvenlik görevlisinin şehit olmasının, 314 yurttaşın yaşamını yitirmesinin, 4 binin üzerinde güvenlik görevlisinin ve 2 binin üzerinde yurttaşın yaralanmasının siyasi ayağı bilinmiyor mu?

* "Çadır Mahkemeleri" kurdurarak PKK'lı teröristleri törenlerle karşılatan siyasi ayak nerede?

* Bir 29 Ekim günü peşmergeleri valilere ağırlatan ve Ayn el-Arap'taki (Kobani) PYD-YPG'lilere yardıma gönderen siyasi ayak kim?

* PYD-YPG lideri ile, siyasi bir değer vererek Ankara'da görüşen siyasi ayak kimdi?

* 17-25 Aralık yolsuzluk bantlarının (tape) siyasi ayakları ne oldu?

* Belediye gelirlerinden küçük çocuk tecavüzcüsü vakıflara milyonlarca lira akıtan siyasi ayaklar unutulacak mı?

* Kızılay'ın "vergi kaçakçılığına aracı" ve "gerici vakıflara para aktarıcı" kurum olmasına göz yuman siyasi ayak kim?

* 15 Temmuz'un karanlık yüzündeki siyasi ayakları aramayı da sürdüreceğiz!

Bu sorulara eklenebilecek onlarca "siyasi ayak" sorusu var, liste uzun. Bir gün bağımsız ve tarafsız savcı ve yargıçların yanıtları bulmak, suçluları saptamak ve cezalandırmak için fazla yorucu olmayan uğraşlar vereceklerine tanık olacağız. O sürece "İlahi Adalet" diyenler olacaktır ancak tarihi gerçekler gösteriyor ki, Türk'e karşı kurulan her düzen (kumpas) kurucularına karabasan olmuştur!

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları