Sokağa çıkma yasağında noterler açık mı. Tam kapanmada noterler açık mı

Sokağa çıkma yasağında noterler açık mı. Tam kapanmada noterler açık mı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı tam kapanma süreci 29 Nisan 19:00’dan başlayarak, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00'e kadar sürecek. Peki, sokağa çıkma yasağında noterler açık mı? Tam kapanmada noterler açık mı? İşte detaylar…

Tam kapanma boyunca devam edecek olan sokağa çıkma yasağında kısıtlamadan muaf tutulacak kişiler ve kurumlar paylaşılmıştı. Kısıtlama sürecinde noterlerle ilgili en net açıklama ise Türkiye Noterler Birliği Başkanı (TNB) Başkanı Dursun Cin’den geldi.

TNB Başkanı Dursun Cin, tam kapanma sürecinde hizmete yetecek kadar noterin açık olacağını duyurdu.

Cin "Kapanma döneminde sınırlı sayıda olmak üzere hizmete yetecek kadar noterimiz, nöbetçi noterlik olarak görev yapacak. Küçük ilçelerde bir noter, büyük yerlerde daha fazla noter olacak şekilde hizmetin devamı için vatandaşların acil işlerini görmek üzere noterliklerimiz hizmet verecek." ifadelerini kullandı.

NOTERLER HANGİ SAATLER AÇIK?

Tam kapanma sürecinde çalışacak noterliklere ait bilgilerin Türkiye Noterler Birliğinin internet sitesinden ilan edileceğini söyleyen Cin, bu şekilde vatandaşların ikametlerine en yakın noterden hizmet alabileceğini anlattı.

Vatandaşların noterliklere gitmeden önce e-randevu sistemini de kullanabileceğini hatırlatan Cin, bu süreçte çalışma saatlerinin, daha önce belirlendiği üzere 10.00-16.00 olacağını söyledi.