Sörloth'un yeri dolduralabilir mi?

Yerel gazetedeki; "Sörloth'un yerine 3 süper yetenek" başlıklı haberi okuyunca "Demek ki Sörloth gidici" diye düşünmedim değil!

Öyle ya; Liverpool'undan Real Madrid'ine, Napoli'den Feyenord'una kadar cümle Avrupa kulüplerinin peşine düştüğü Sörloth'u, Trabzonspor'da tutmak çok zor değil, imkansız gibi bir şey olacak!

"Tapusu biz de değil mi? Vermeyiz olur biter" diyemezsiniz! Sakın bunu "zorla gelir alırlar" demek istiyorum gibi düşünmeyin. "Bu kadar istenen bir adamı basar parayı alırlar" gerçeği üzerinden hareket edin.

Düşünün ki, Real Madrid verdi 30-40 milyon Euro'yu! Bırakın Sörloth'u durdurmayı, acaba Trabzonspor'u yönetenleri durdurabilir misiniz? Ya da, durmalarını isteyebilir misiniz?" Ama, bırakın 40 milyan Euro'yu koronadan sonra futbol piyasası söz konusu eski rakamlarının yarısını bile görmekte zorlanacaktır.

Böyle bir tablo içinde, görünen o ki, öyle veya böyle koronovirüs mazeretinden kurtulunduğu anda yuvarlanmaya başlayacak top ile birlikte Avrupa kulüpleri de dünya yeniden yapılanırken, onlarda yepyeni bir anlayışla hareket edecekler. Yeni anlayışın içinde genç ve kuvvetli bir Sörloth'un piyasada talep görenlerin birinci grubunda olacağını söylemek için de kahin olmaya gerek yok.

Norveçli oyuncunun geleceği konusundaki düşüncem, yüzde 70 Avrupa'ya gidecektir. Yüzde 30 Trabzonspor'a kalacak ise o da "Gidişi bir yıl sonra erteleme" kaydı ile ancak olur.

Peki bu durumda, Sörloth'un yerini kim dolduracak? Elcevap,"Yerinin doldurulması mümkün değildir." Ne Ekuban, ne de yerel gazetenin alternatif olarak sıraladığı, Aston Villa'dan Wesley, Newcatle United'dan Loelinton, ne de Leicester City'den Kelechi.

Geçmişe bakıp, genel gidişi de değerlendirdiğiniz zaman Sörloth'un Trabzonspor forması altında bu sezon yaptıklarını bu kadar kısa süreye sığdırarak gerçekleştirmiş futbolcu sayısı Türkiye'de değil, Dünya da da enderdir. Genç, güçlü, kuvvetli, yaşam şekline futbolun dışında tek bir şeyin dahi iştirak etmediği, adeta "futbolu bir mabet gibi gören" bir adam.

Ve bu adam Necmi Perekli, Şota ve Fatih Tekke'den sonra 4'üncü kez Trabzonspor'a gol krallığını da getirmek üzere. Hem de Süper Lig şampiyonluğu ile birlikte..

Ezcümle işin özeti, Trabzonspor adına Sörloth'suz olmak ile Sörloth lu olmak her iki halde de kazandırıcı. Birinde para kazanacak, diğerinde kalır ise önümüzdeki sezonlarda da şampiyonlukların elde edilmesine katkı sağlayacak.

Siz Ahmet Ağaoğlu ya da mali işlere de birinci derecede bakan Ertuğrul Doğan olun da karar verin bakayım! Çünkü durum, "aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık" misalidir.

Ama futbolun hem liglerinde, hem de piyasasında bir numara Avrupa olduğu için, çoğu kez karar almak, ya da verebilmek sizin elinizde değildir. Bu bir anlamda "rüzgarın önünde bulunmak" gibi bir şey olduğuna ve gerçeğin de göz ardı edilmesi doğru olmadığına göre, "Trabzonspor bu sezon şampiyon olacak. Sörloth gidecek. Yerine de O'nun gibisi gelemeyecek" diyerek geleceğe yönelik düşüncelerimizi de paylaşalım.

Yazarın Diğer Yazıları