Sosyal medya Ahmet Hakan’ı hassas yerinden vurdu. Yalnız kurt Ahmet Hakan bir yazı yazdı ortalık karıştı

Sosyal medya Ahmet Hakan’ı hassas yerinden vurdu. Yalnız kurt Ahmet Hakan bir yazı yazdı ortalık karıştı
Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, İstanbul’da dikey bahçelerin yerine duvar boyaları yapılmasını eleştirirken "Bu konu halk oyuna sunulamaz mıydı?" diye sordu. Bu sorusu, şu ana kadar Kanal İstanbul konusunda tavrını net bir şekilde ortaya koymayan Ahmet Hakan'ın eleştirilmesine neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yüksek maliyeti nedeniyle kaldırma kararı aldığı dikey bahçe tartışmalarına Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’da dahil oldu.

Söz konusu peyzaj çalışmalarının kendisinin de hoşuna gittiğini belirten Hakan, dikey bahçelerin kaldırılması konusunun halk oyuna sunulması gerektiğini savundu.

"Keşke belediye yönetimi, bu konuyu halk oyuna sunsaydı..." diyen Hürriyet yazarı, yapılacak herhangi bir oylamada "dürüst" bir sonuç çıkacağını ise düşünmediğini vurguladı. Hakan buna gerekçe olarak ise hükümet-muhalefet "partizanlığını" gösterdi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Ahmet Hakan’ın söz konusu dikey bahçeler için "Halk oylaması" çağrısı yapması sosyal medyada büyük tepki çekti.

Binlerce vatandaş Hakan’ı Kanal İstanbul konusunda sessiz kalmakla suçladı. Kanal İstanbul için "halk oylaması" çağrısı yapıp yapamayacağını soran sosyal medya kullanıcıları Ahmet Hakan’ın tarafsız olmadığını savundu.

Twitter Türkiye gündeminde ise "Ahmet Hakan" üst sıralara yükseldi.

ahmet-010.jpg

Ahmet Hakan'a gelen tepkilerden bazıları ise şu şekilde: