STK'lar Türk Dünyasının Kültür Başkenti Şuşa'yı ziyaret etti. Azhaber Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Haydarlı: Şuşa yeniden diriltilecek

STK'lar Türk Dünyasının Kültür Başkenti Şuşa'yı ziyaret etti. Azhaber Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Haydarlı: Şuşa yeniden diriltilecek
Azerbaycan’da çok sayıda sivil toplum kuruluşu işgalden kurtarılan ‘Türk Dünyasının Kültür Başkenti’ Şuşa’yı ziyaret etti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Sivil Toplum Kuruluşlarına Devlet Destek Ajansı tarafından düzenlenen ziyarete çeşitli alanlarda çalışan 200 STK temsilcisi ve blog yazarı katıldı.

“ERMENİLERİN 30 YILDIR GERÇEKLEŞTİRDİĞİ VANDALİZMİ TANIMALARINA OLANAK SAĞLIYOR”


Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdaresinin STK bölümünün başkanı Vusal Guliyev kurtarılmış topraklara yapılan ziyaretlerin amacı hakkında bilgi verdi:
 

"Hem topraklarımızın işgali sırasında hem de 44 gün savaşları sırasında sivil toplum kuruluşlarının çok aktif oldular. Çeşitli uluslararası forumlardan ülkemizle ilgili gerçekleri dünya toplumuna aktarma, mültecilerimizin ve ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin haklarının korunması, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve başka faaliyetlerde ciddi bir çaba sarf ettiler. Bugünkü Karabağ ziyaretleri, STK''ların sahadaki mevcut durumu ve Ermenilerin 30 yıldır gerçekleştirdiği vandalizmi, Azerbaycan halkının maddi ve manevi mirasını yağmalama ve yok etme politikasını tanımalarına olanak sağlıyor”

Guliyev, ziyaretler sırasında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev''in öncülüğünde Şuşa başta olmak üzere kurtarılan topraklarda yürütülen inşaat çalışmalarıyla sivil toplum kuruluşlarının tanışma fırsatı bulduğunu söyledi.


Sektör başkanı şu ana kadar Karabağ''a 10 STK ziyareti düzenlendiğini ve bu ziyaretlere 1000''den fazla STK temsilcisinin katıldığını söyledi. Ziyaretlerin düzenli olarak devam edeceğini kaydetti.

HAYDARLI: ŞUŞA YENİDEN DİRİLTİLECEK VE DÜNYAYI KENDİSİNE HAYRAN BIRAKACAKTIR

Azerbaycanlı gazeteci, Azhaber Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Hacıbey Haydarlı Şuşa’nın Türk dünyası için önemi hakta söyledi:

“Şuşa Azerbaycan''ın kültür başkenti, Karabağ''ın sembol şehridir. Karabağ''ın incisi Şuşa, ülkemizin kadim tarihine ayna tutmaktadır. Bu şehir milli kültürümüzün merkezi, şiirimizin ve müziğimizin beşiğidir. Eminiz ki, Türk dünyasının kadim kültür beşiği Şuşa, yeniden diriltilecek ve dünyayı kendisine hayran bırakacaktır.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Cumhuriyeti''nde 2022''yi "Şuşa Yılı" ilan eden bir kararnameyi imzaladı. Bu yıl yerli ve yabancı çok sayıda gazeteci, genç ve STK temsilcisi Şuşa''yı ziyaret etti.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Kültür Bakanları Daimi Konseyi''nin Bursa''da düzenlediği toplantıda Şuşa, 2023 yılı için "Türk Dünyasının Kültür Başkenti" seçildi.
Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerini müttefiklik düzeyine çıkartan Şuşa Beyannamesi'' de Şuşanın en güzel noktalarından olan Cıdır Düzünde imzalanmıştır. Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanmış olan ve içerisinde "müttefiklik" kelimesi geçen ilk belge olan Şuşa Beyannamesi ile taraflar, tüm önemli konularda, uluslararası ve bölgesel kuruluşlarda birbirlerini tam destekleyeceklerini taahhüt ediyor.

İlgili Haberler