Süleyman Soylu'nun Dimitri aşkı!..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Türkiye'ye davet ettiği Yunan siyasetçiler gerçekten çok dikkat çekici. Dimitri'nin biri gelip gidiyor daha sonra başka bir Dimitri geliyor. Peki, Süleyman Soylu'nun, baş tacı edip ağırladığı Dimitri'lerin ortak özellikleri ne?.. İşgalci olmaları ve Ege Denizi'nde işgal edilen Türk adalarında Türkiye'ye meydan okumaları, Türk düşmanı olmaları.

Süleyman Soylu, 26 Ekim 2018'de Kocaeli-Kartepe'de düzenlenen "Göç, Mültecilik ve İnsanlık" konulu zirveye Yunan Göç Politikaları Bakanı Dimitris Vitsas'ı davet etmişti. Zirvede işgalci Dimitri ile el ele, samimi pozlar vermişti. (Bkz. 6 Kasım 2018 YENİÇAĞ gazetesi, "Türk düşmanı Yunan aile fotoğrafına girdi!.." başlıklı yazımız.) Süleyman Soylu, 19-20 Şubat 2019 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen "Budapeşte Süreci 6'ncı Bakanlar Konferansı"na Avrupa Birliği Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan sorumlu Komiseri Dimitris Avramopoulos'u davet etti. Soylu, bu Dimitri'yi de, 19 Şubat Salı günü saat 14:03'te Havaalanı'nda karşıladı ve VIP salonunda ağırladı. Soylu'nun Dimitri'yi karşılaması ile ilgili haber ve resimler, İçişleri Bakanlığı resmî internet sitesi ile Soylu'nun twitter hesabından paylaşıldı. Soylu, aynı gün saat 20:19'da Dimitri ile baş başa görüştü1-20190222163751.jpgDimitris Avramopoulos kimdir?

Süleyman Soylu'nun dostu Dimitri, Yunan diplomat ve siyaset adamıdır. 1994'te Atina Belediye Başkanı seçilen Dimitri daha sonra 25 Haziran 2013-01 Kasım 2014 tarihlerinde Yunanistan Millî Savunma Bakanlığı görevini yürüttü. Dimitri, 02 Kasım 2014'te Avrupa Birliği Göç İşleri Komiserliği'ne atandı ve halen bu görevi sürdürüyor. Dahası var!.. Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım anlatıyor;

"Dimitris Avramopoulos, Türkiye-AB Geri Kabul Anlaşması'nı uygulamaktan sorumlu bir komiserdir.

Türkiye-Avrupa Birliği Geri Kabul Anlaşması 2013'te imzalandı ve 2014'te TBMM tarafından onaylandı. Anlaşmanın 3 ve 5. maddelerine göre; Türkiye'den düzensiz göç kapsamında AB üyesi ülkelere yasa dışı yollardan geçiş yapan Türk vatandaşları Türkiye'ye iade edilmelidir. Ancak, Ege Denizi'ndeki Koyun Adası üzerinden, Aralık 2017'de Sakız Adası'na kaçan 33 FETÖ üyesi ile Şubat 2018'de aynı yolla Sakız Adası'na kaçan 17 FETÖ üyesi olmak üzere toplam 50 FETÖ üyesi Türkiye'ye iade edilmedi. Soylu'nun el ele ve kol kola birlikte poz verdiği AB Göç İşleri Komiseri Dimitris Avramopoulos, 50 FETÖ üyesini Türkiye'ye iade etmekten sorumlu olmasına rağmen bugüne kadar hiçbir işlem yapmadı.

FETÖ'cü hainlerin koruyucu meleği Dimitris Avramopoulos, Yunan Savunma Bakanı olduğu dönemde de gerçek yüzünü göstermiş ve Türk düşmanı olduğunu kanıtlamıştı. Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Yunan askerine teslim ettiği İzmir Koyun Adası ve Aydın Eşek Adası'na 26 Haziran 2014'te gelen Dimitri, Yunan bayrağının altında işgalci Yunan askerleri ile birlikte Türkiye'ye meydan okudu. Adalarda konuşlu Yunan Askeri Üslerinde denetlemelerde bulunan Dimitri, egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı.2-20190222163801.jpgİstanbul'da düzenlenen Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansı'nın ikinci gününde aile fotoğrafı çekildi. Aile fotoğrafında Erdoğan ve Soylu'nun, FETÖ hamisi-işgalci Dimitri ile birlikte yer alması dikkat çekti."

Ümit Yalım, konferansı manşet yapan Hürriyet gazetesini de eleştirdi;3-722.jpg"Yunan işgali altındaki 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı ile işgal altındaki Türk adalarına yerleştirilen 5 binden fazla Yunan askerini ve adalarda açılan 13 Yunan Askeri Üssünü görmezden gelen ve işgal haberlerine 8 yıldır sansür uygulayan Hürriyet Gazetesi, FETÖ'cü hainlerin koruyucu meleği-işgalci Dimitri'yi manşete taşıdı. 21 Şubat 2019 tarihli kağıt baskısında Dimitri'yi manşete taşıyan Hürriyet Gazetesi, 16. sayfasında da FETÖ hamisi-işgalci Dimitri'ye geniş yer vererek kamu diplomasisi yaptı."

 

Yazarın Diğer Yazıları