Süper Lig'de sahalarımız

Yeni statlar yapıldı çok güzel de futbol oynanacak zeminlerin çimi ve drenajına iyi bakılmadığı için çoğu bozuk. Sahalarımız, sakatlanmalar bir yana iyi futbol iyi zeminlerde oynanır bilincinden uzak. Büyük paralara büyük transferler yapılıyor ancak o futbolcuların oynayacağı zeminlere bakım beklentilerin uzağında. Yıllar önce o zamanki Millî Eğitim ve Spor Bakanı Sayın Metin Emiroğlu Futbol Federasyonu Başkanlığı arayışında beni bakanlığa davet etti. Beni bu göreve getirirseniz Süper Lig''in bütün sahalarının zeminlerini ele alacağımı söyledim. Futbol kalitesinin artmasında bunun ön şart olduğunu sayın bakana söylerken, bir süre fahri olarak Manisa''da Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü görevindeyken Türkiye''nin en iyi drenajlı çim sahasını yaptığımı söylemiştim. Bazı sebeplerden dolayı olmadı. Düşüncemiz, o günlerde statlara Avrupai zeminler yapmaktı. Şimdilerde zeminlerin çoğu, özellikle netice alınacak yer olan kale önleri ve ceza alanları felaket şekilde bozuk. Bugünkü zeminlerde önemli sakatlıklar meydana geliyor. Galatasaraylı Muhammed, Antalya''ya golü attıktan sonra zeminde kayarak sevinmek istedi ancak tepe taklak savruldu. Neredeyse sakatlanıyordu. Gelecek sezon federasyonumuz, zeminleri istediği düzeyde hazırlamayan ve yıl içinde bakımını yapmayan takımların maçlarını ceza olarak başka statlara almayı düşünmeli.
Gençlerbirliği-Çaykur Rizespor
Bahattin Şimşek
İki takımın centilmence mücadelesi tek sarı kartla bitti. Hakemin yönetimi iyiydi.
İH Konyaspor-Atakaş Hatayspor
Atilla Karaoğlan
Atakaş Hataysporlu Camara''nın, İttifak Holding Konyasporlu Skubic''i ceza alanı içinde itişini hakem devam ettirdi. Skubic itildiğine o kadar eminki müsabaka sonunda hakeme itirazdan sarı kart gördü ve ısrarla itirazlarını sürdürünce kırmızı kart çıktı. Hakem şüpheye düştüğü pozisyonlar için uyarı gelmese bile VAR''da izleyebilir.
Trabzonspor-Fatih Karagümrük
Ali Şansalan
Fatih Karagümrük''ten Fatih''in eli açıktı. Nwakaeme ısrarla itiraz edince hakem VAR''dan seyredip penaltı kararı verdi. Çok yakından vurulan bir toptu. Bana göre tartışılan kararlardan biriydi.
Yukatel Denizlispor-DG Sivasspor
Hüseyin Göçek
Daha çok Yukatel Denizlispor için önemli olan müsabakada Demir Grup Sivasspor''un golünde yardımcının ofsayt bayrağı 2.5 dakika sonra VAR''dan gol olarak geri döndü. Hakemin yönetimi iyiydi.
FT Antalyaspor-Galatasaray
Mete Kalkavan
Galatasaraylı Şener''in Fropart TAV Antalyasporlu Podolski''ye çok sert hareketine kart çıkmayınca, Podolski, Şener''e cezayı kendisi kesme yoluna gitti. Sert ve kontrolsüz hareketi kırmızı kartlıktı. Hakem sarı gösterdi. Sonraki pozisyonda ikinci sarı karttan kırmızı gören Podolski''nin hareketinde sarı kartlık bir ihlal yoktu. Maç sonrası Antalyasporlu Kurdiashov art arda itirazlarından önce sarı sonra kırmızı kart gördü.
Beşiktaş-HK Kayserispor
Cüneyt Çakır
Beşiktaş lehine verilen penaltı tartışılır. Hes Kablo Kayserisporlu Emre-N''Koudou pozisyonunda Emre topa ulaşamadığı gibi rakibini çelmelediği pozisyon penaltıydı. Henrique''nin ikinci sarısı tartışmasızdı, kırmızıya dönüşmeliydi. Sergen Yalçın''ın maç sonunda haklı bir serzenişi vardı. Kasımpaşa maçında Aytaç, Ankaragücü maçında Geraldo''nun ikinci sarıyı görmediği için şanslı olduklarını ve antrenörlerinin kendilerini dışarı aldığını yazmıştık.
M. Başakşehir-Aytemiz Alanyaspor
Özgür Yankaya
Aytemiz Alanyaspor''un iki topu direkten dönerken Medipol Başakşehir şanslıydı. Bazı fauller değerlenmedi. Bazılarını yardımcılar tespit etti. Yerinden atılmayan taç rakip takıma verilir.
HY Malatya-MKE Ankaragücü
Ümit Öztürk
6 puanlık müsabakada Geraldo''nun rakibini yaralayıcı hareketine kırmızı kart doğruydu. MKE Ankaragücülü Alper''in düşürülmesine penaltı kararı doğruydu. Helenex Yeni Malatyaspor''un ikinci golü öncesi topun havadan taca çıktığı itirazları görüntülerle doğrulanamadı.
Gaziantep FK-BB Erzurumspor
Halis Özkahya
BB Erzurumspor''un deplasmanda 3 hayati puan çıkardığı müsabakada temiz 5 gol izledik ve iyi bir yönetim vardı.
Fenerbahçe-Kasımpaşa
Fırat Aydınus
Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararı ile Kasımpaşa lehine verilen penaltı ve sarı kart doğruydu. Kasımpaşa golü, VAR''dan uzun incelemeler sonucunda ofsayt çıktı. Fenerbahçeli Szalai''nin rakibini arkadan ittiği pozisyon penaltılıktı. Hakem pozisyona uzaktı. VAR''dan bakılmalıydı.

Yazarın Diğer Yazıları