Süper Rövanş

Geçen sezonun lig ve kupa şampiyonlarını süperlik elde etmek için karşı karşıya getiren, saha içinde ve kenarındaki çekişmeli maçı 2-1 kazanan Trabzonspor, kaybettiklerini telafi edememiş olsa bile yine de "2 rövanşı birden aldı" denebilir.

Birisi geçen sezonun şampiyonluk, diğeri ise bu sezon başında Trabzon'daki 2-0'lık lig mücadelesi kaybı.

Ancak birisi çok büyük (şampiyonluk), diğeri de bu sezon için kendi sahasında 3 puan (2-0'lık maç) olan kayıplarına rağmen Başakşehir'in Süper Kupa finalinde Trabzonspor'a karşı saha içi ve kenarındaki agresifliğini anlamak mümkün değildi.

Teknik direktör Okan Buruk'un da Abdullah Avcı'nın yardımcısı Egemen Korkmaz'a karşı takındığı tavır, bu agresifliğin tuzu biberi oldu dense yeridir.

Sanırım bu agresiflikte Okan Buruk'un davranışlarının kontrolsüz olmasını, Trabzonspor karşıtlığından ziyade, ligde bu sezon kötü maçlar oynaması ve sonuçlar elde etmesi daha etken olmuştur. Ama ne olursa olsun, yıldızı parlayan ve geleceği olan teknik direktör tanımına iyi bir örnek teşkil eden Okan Buruk'un bu maçtaki tavrı yakışık almamıştır.

Trabzonspor'un Süper Kupa'yı çok almak istemesindeki iki ana neden başta belirttiklerimizdir. Ancak bunu sağlamak için gereken düzeyde bir oyunu ortaya koydu mu? Buna da "koydu" demek mümkün değildir. Ancak sonuç itibari ile forvette rüştünü ispat etmiş Ekuban ile ispatlama yolunda iyi ilerleyen Djaniny'nin golleri kupayı Trabzonspor müzesini taşımıştır.

Böylesi tek maçlık bir kupa mücadelesi Trabzonspor'un bazı mevkilerdeki kadro açığını da net bir şekilde ortaya koydu. Tabiidir ki bunların başında rakip kaleye yakın yerde iş bitirici vuruşlarla gol sayısını arttırması gereken iyi bir santrafor geliyor. Diğerleri için de arayışlar zaten sürüyor.

"Sürüyor" deyince de özellikle spor basınında "Trabzonspor'a transfer" ile adı anılanlara göz atınca, bugünkünden önce değil, mevcut yönetimin bile son 2 sezonda yaptığı yanlışlardan pek ders alınmadığı anlaşılıyor.

Danny Rose, Diama, Perez, Mehmet Özcan, Hakan Arslan, Edin Visca, Mbenza, Yusuf Erdoğan, Edera, Stanciu, Yunus Mallı gibi bir çok ismin, büyük kısmı da menajer oyunları ile transfer olma adına Trabzonspor'un gündeminde bulunduğunu hatırlatırsak, ister istemez geçmişte yapılan ve ekonomik yükü çok ağır olan onlarca yanlışın yine tekrarlanabileceği endişesini taşırsınız.

Oysa bu sezonki hesabında şampiyonluğun hiç olmadığı, ilk 5'te yer alma hedefinin bulunduğu Trabzonspor'da transfer işi gelecek ve sonrasındaki sezonlara yönelik olması gerekmiyor mu?

Onun için spor basınının bir kısmında "menajer oyunları mı?", bazısında ise "menajerle işbirliği mi?" sorularının bile manşetlere atıldığı bir dedikodu ortamının bile yaratılmasının Trabzonspor'a büyük zararlar verebileceği hesap edilerek, çok ama çok akıllı hareket edilmelidir.

Aksi takdirde hata hatayı temizlemez. Aksine katmerli ve içinden çıkılamaz bir hale getirir

Yazarın Diğer Yazıları