Suriye Türkmenleri tek bayrak altında toplandı

Suriye Türkmenleri tek bayrak altında toplandı
Çobanbey'de gerçekleştirilen toplantının ardından Suriye Türkmenleri tek bayrak altında toplanma kararı aldı. Beyaz ve turkuaz zeminden oluşan bayrakta kırmızı hilal ve yıldız kullanıldı.

Suriye Türkmenleri tek bayrak altında toplanma kararı aldı.

Suriye Çobanbey'deki Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan Kültürevi'nde gerçekleştirilen toplantıda alınan kararla, Suriye Türkmenlerini temsil edecek yeni bayrak da kararlaştırıldı.

Toplantıya Suriye Türkmen Meclisi üyeleri; Suriye Türkmen Toplumu’nun kanaat önderleri; Suriye Türkmen Askeri Grup Komutanları, Türkmen Sivil Toplum örgütü liderleri ve Suriye’nin Türkmen yerleşimlerinden temsilciler katıldılar. Özellikle Türkmen Dağı’ndan gelen askeri komutanlar ve sivil toplum örgütü liderleri toplantıya katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Muhammed Vecih Cuma yaptı.

Cuma "Milletimiz bizden bir talepte bulundu, çeşitli sancaklar kullandıklarını ve artık tek bir sancak altında toplanmak istediklerini söyledi, biz de bugün bu isteği demokratik bir şekilde yerine getiriyoruz" dedi. Gerçekleştirilecek demokratik seçim sonrasında kabul edilen sancağı tüm Türkmenlerin başının üzerinde taşıyacağından emin olduğunu söyleyen Cuma, "Delegelerin demokratik seçimine saygı duyacağız; insan haklarına saygı gösteren, demokratik bir toplum olarak sancağımızla Özgür Suriye’de Arap ve Kürt kardeşlerimizle beraber hür ve müreffeh bir şekilde yaşayacağız" diye ekledi.

Suriye’nin Halep, İdlib, Bayır-Bucak, Rakka, Hama, Humus, Tartus, Dera, Golan ve Şam Türkmenlerini temsil eden iki yüz elliye yakın delegenin katıldığı toplantıda, dokuz farklı tasarım arasından beyaz ve turkuaz zemin üzerine kırmızı hilal ve yıldızın olduğu bayrak oy çokluğu ile seçildi.

İşte Suriyeli Türkmenleri temsil edecek o bayrak: