Cami önünde spor videosu. Tepkilere neden oldu

Cami önünde spor videosu. Tepkilere neden oldu
Rusya'ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da çekilen video büyük tepkilere neden oldu. Ramazan ayında bir grup Rus kadın tarihi camiyi karşılarına alarak spor (fitness) yapmaya başladı. Bu sırada kadınların arkasından çekilen görüntü Rus sosyal medyası VK'ya yüklendi. Videoyu izleyenler "Kışkırtıcı", "Kabul edilemez" yorumları yaptı.

Cami önünde spor videosu. Tepkilere neden oldu

Medyaradar''ın haberine göre, bir grup Rus kadın, karşılarına camiyi alarak spor yapmaya başladı. Kadınların spor hareketlerini arkadan çeken bir kişi bunu Rusya sosyal medyası VK''da paylaşınca büyük tepki çekti. Tepkilerin dozajının artmasına olayın Ramazan ayında gerçekleşmesi gösterildi. 

Rusya''ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti''nin başkenti Kazan''da gerçekleştirilecek Kazan Maratonu öncesi bir grup genç kadın Kul-Şerif Camii''nin önünde spor yapmaya başladı. Bir kişi kadınların arkasından yaptıkları spor hareketlerini videoya aldı.

Tataristan Müftü Yardımcısı Rafik Mukhametşin, görüntüleri provokasyon olarak nitelendirirken, "Müslüman toplumlar için kabul edilemez" yorumu yaptı.

16. yüzyılda inşa edilen ve Avrupa''da türünün en büyüklerinden biri olan camii de dahil olmak üzere bir dizi tarihi simgesel yapının yer aldığı video, Müslümanların çoğunlukta olduğu Tataristan eyaletinde gerçekleştirildi.

Videonun maratondan önce Rus sosyal medyası VK''ya yüklendiği öne sürülürken, videoyu yayınlayan kişi "Herhangi bir kötü niyetimiz yoktu ve kimseyi rencide etmek istemedik" açıklamasında bulundu ve videonun arka planının tamamen tesadüf olduğunu dile getirdi.

İlgili Haberler