Tatlı dil ayıyı saldırıdan vazgeçirdi. 800 metre takip etti. Sporcuyla göz göze geldi

Tatlı dil ayıyı saldırıdan vazgeçirdi. 800 metre takip etti. Sporcuyla göz göze geldi
ABD’nin Wyoming eyaletinde koşuya çıkan Evan Matthews, bir ayının kendisini takip ettiğini fark etti. Matthews, kendisini takip eden ayıyı konuşarak uzaklaştırmayı başardı.

Grand Teton Ulusal Parkı’nda bulunan parkurda koşu yapmaya çıkan Evan Matthews, yol kenarındaki karla kaplı ormanın içinden kendisini takip eden ayıyı fark etti. Matthews, bölgede koşarken daha önce de ayılarla karşılaştığı için hazırlıklıydı.

Ayıyı görünce yanında taşıdığı ayı spreyini çıkaran Matthews, temkinli şekilde olayı kayda almaya ve ayıyla konuşmaya başladı.

Bu görüntüler internette viral oldu.

Matthews, videoda konuşmaya başladıktan sonra ayının ormandan çıkarak yola doğru ilerlemeye başladığı görülüyor.

Matthews ise bu sırada geri geri yürüyor. Matthews, ayıya birkaç kez "Hey, hayır, geri çekil!" diyerek seslense de ayı kendisine doğru yaklaşmaya devam ediyor.

Ormandan parkura inen ayı yürümeye devam ederken koşucu Matthews''ın "Aç olman umurumda değil. Ben senin yemeğin değilim" dediği duyuluyor.

Fakat ayı kendisine söylenenlere aldırmadan yavaşça koşucuyu takip etmeye devam ediyor. Matthews da "Tabii, istersen yürüyebiliriz ama daha fazla yaklaşma" diyor.

Bunun üzerine yaklaşık 800 metre boyunca koşucuyu izleyen ayı durup ormana geri dönüyor.

Koşuya çıktığında bir ayının kendisine ilk defa bu kadar yaklaştığını anlatan Matthews ise karşılaşmanın "epey heyecanlı" olduğunu belirtti.

Matthews, ayıyla konuşarak ona "insan olduğunu göstermeye, kendisini başka bir hayvanla karıştırmasını engellemeye çalıştığını" söyledi.