Tazminat davası

Futbol camiasının 2011 yılında karşılaştığı 3 Temmuz kumpası ardından duyduk ki Fenerbahçe tazminat davası açacakmış. Elbette doğru bir karar. Aradan geçen süre 9-10 yıl. Gerekçe? Şike yaptığı iddiası ile UEFA Şampiyonlar Ligi''ne gönderilmeyip maddi zarara uğratılan Fenerbahçe. Ayrıca bu senaryonun bir parçası olarak içeri alınan Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım ve idareci arkadaşları ile birlikte Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ve aylarca içerde tutulan birçok futbolcu. Mağdur mu bunlar? Evet, son mahkeme kararlarına göre mağdur.

Peki kim bu işlerin müsebbibi? TFF mi? Öyle ya, Fenerbahçe davayı oraya açmaya hazırlandığına göre TFF gibi. Peki kim o tarihte TFF Başkanı? Mehmet Ali Aydınlar. Burada bir yanlışlık yok mu? Bence Fenerbahçe bu konuyu bir kez daha düşünmeli. Niye mi? Süreci hatırlayıp kararı siz verin. Mehmet Ali Aydınlar o tarihlerde olayın "en mağduru Aziz Yıldırım kadar mağdur!" Adam ne İsa''ya yaranmış ne Musa''ya. "Anası dini ağlamış!" Yıllarını verdiği Fenerbahçe''de bir dakikada hain ilan edilmiş. Niye? Sözde Fenerbahçe''yi savunmadığı için!.. Fenerbahçe''yi UEFA Şampiyonlar Ligi''ne göndermeyip hasılat kaybına neden olduğu için! Allah Allah! Adeta "teferruatlı bir kurgu."

Peki ya yapılan operasyon esnasında Aziz Yıldırım içeride iken bu konuyu soruşturan "şimdinin zanlıları" olan zamanın savcılarını Fenerbahçe yönetim locasında misafir edenler? Organize Şube''de alınan ifade ve tutanaklar. Yine o soruşturma döneminde en azından ne oluyor diye merak edip olaya müdahil olmayan vilayet ve hepsinden önemlisi, talimat vermediğinde o "makamlarda yaprağın kıpırdamayacağı hükümet?" Onlar bu mağduriyetin bir parçası değil mi? Onları pas geçip direkt TFF''ye yönelmek doğru mu?

Bence bu iş karışık ve bu karışık iş benim aklıma bir başka gerçeği getiriyor. Eski ve tecrübeli dedektiflerin bir faili meçhulü çözerken "kimin işine yaradığına" baktığı gibi bakmak geliyor içimden. O nedenle başta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve diğer ilgili herkese sesleniyorum. Adı geçen tarihte olayların bir kurgu veya kumpas olduğu mahkeme kararı ile ispatlandı ise gelin bu işi bir daha değerlendirin. Önce mağdura bakıp tespitlerinizi ona göre yapın. Ardından bu işlerin sonunda mağdur olmak bir yana "kârlı çıkarak, tek kişilik iradeyle" halen makam işgal edenleri ıskalamadan ona göre açın davayı.

Yazarın Diğer Yazıları