Sigara fiyatlarına okkalı zam geliyor. Tekel başkanı Özgür Aybaş duyurdu

Sigara fiyatlarına okkalı zam geliyor. Tekel başkanı Özgür Aybaş duyurdu
Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sigara fiyatlarına zam geleceğini açıkladı. Temmuz ayının ilk haftası sigaranın zamlanacağını belirten Aybaş, zam miktarının yüzde 15 ile 20 aralığında olacağını söyledi.

Tekel başkanı Özgür Aybaş duyurdu

Gazete Durum''da yer alan habere göre, haziran ayının ilk gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın imzası ile yayınlanan kararname ile duyurulan ÖTV düzenlemesinin ardından TÜRKTAB A.Ş (TT) grubu bünyesindeki sigara fiyatlarına geçtiğimiz günlerde zam gelmişti. 

Yıl içinde gelen zamlarla en ucuzu 20 TL''yi aşan sigara fiyatları dolar kuru ve motorin fiyatlarındaki yükselişle birlikte yeniden artışa geçiyor. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sigara fiyatlarına zam geleceğini duyurdu. Tarih veren Aybaş, zam aralığının en az yüzde 15-20 arasında olacağını belirtti.

Aybaş, “Temmuzun ilk haftası sigaraya zam gelebileceği yönünde fısıltılar var. Ancak, henüz net değil. Hafta sonu netleşir. Biliyorsunuz motorin fiyatları çok yükseldi. Dolar kuru da yerinde durmuyor. Kur artışı devam ediyor. Bu çerçevede temmuz ayının ilk haftası zam gelebileceği yönünde bir beklentimiz var. Sigaraya yüzde 15 ile 20 aralığında bir artış söz konusu olabilir" dedi. 

 

İlgili Haberler