Trabzonspor farkı açarken…

Daha şimdiden Beşiktaş''a 7, Fenerbahçe''ye 8, Galatasaray''a da bir o kadar puan farkı atan Trabzonspor da, işler öyle veya böyle yolunda gidiyor.

Gidiyor gitmesine de son iki maç olan Göztepe karşısında tek, Rizespor da ise 3-4 pozisyondan bulduğu gollerle galip gelen bordo-mavililerde sergilenen oyunlar bu olursa, işler de sonuç itibari ile hep böyle gitmeyecektir.

Çünkü "Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, üçüncüsünde gümbürtüye gider" derb-i meseli boşuna söylenmemiştir.

Onun içindir ki, spor adamı rahmetli Özkan Sümer''in de; "Yöneticinin iyisi işler yolunda giderken, gelecekte nelerin kötü olabileceğini hesap edip, ona göre tedbir alandır" dediği gerçeği asla unutmamak gerekiyor.

Sanırım Abdullah Avcı da, bu gerçeği hatırladığı için olsa gerek, ara dönemde 3-4 kaliteli transferi mutlak görüyor.

Böyle bir ortam da, hele de lider iseniz alacağınız kaliteli futbolcuların bedeli de ne kadar yüksek olur? Varın tahmin edin…

Hele hele Edin Visca ve Efecan gibi Süper Lig''in en kalitelileri arasında yer alanlar listeniz de ise…

Kaldı ki, kimi alırsanız alın Nwakaeme ve Bakasetas gibi adeta varlık sebebiniz olan iki futbolcunun yeri asla doldurulamaz. Onun için Trabzonspor''un şampiyonluk yolunda elde edilen bu kadar puan farkını korumak için en büyük desteği bu iki futbolcunun sakatlanmamasından görecektir.

Zaten sakatlandıkları zaman bordo-mavililerin ne kadar zorlandığı da son 2 maçta açık açık görülmüş, Rizespor karşısında ise sonuca bunların oyuna girmesi etki etmiştir.

*

O ki sakatlıklardan söz ettik, Gervinho''nun sezonu kapatması Trabzonspor için büyük değilse bile önemli bir kayıptır. Her ne kadar futbolun bazı çevreleri Gervinho''nun sürekliliği olmamasından dem vuruyorlarsa da, Göztepe karşısında bulunan tek pozisyondan yarattığı gol ile haneye kayıt eylediği 3 puan Trabzonspor için çok önemlidir. Belki de Trabzonspor''un şampiyonluğuna büyük katkı yapılan bir gol olarak da kayıtlara geçecektir.

*

Ligin 12''inci haftasında deplasmanda Trabzonspor, Beşiktaş karşısına galibiyet ihtimali yüksek olan bir oranla çıkacaktır. Her ne kadar 4 büyükler arasındaki maçlarda kağıt üzerinden yapılan tahminler geçerli olmasa da, son haftalarda Beşiktaş''ın sakatlarının da etkisi ile oluşan formsuzluğu Trabzonspor''un en büyük avantajı olarak gözükmektedir. Edgar''ın yokluğunda Abdullah Avcı''nın Ahmetcan, Hüseyin ve Berat''tan birini Vitor Hugo''nun yanına yerleştirmesi savunmada sıkıntı yaratmayacaktır. Bu maçın sonucuna da son haftaların iki sözü edilen kalecisi Uğurcan ile Ersin''in birinci derece etki yapacaklarını tahmin etmek de zor değil.

*

Gelelim alınan 2-1''lik galibiyetin sevincini hep birlikte yaşamak var iken, haddini, hududunu, kısacası kendini bilmez bir taraftar diye geçinen ama düşmandan farkları olmayanların maçtan sonra "Rizespor kümeye" diye bağırmak değil, kin kusmalarına…

Gerçi tribünlere bedava da girdikleri aşikar olan bu bedbinler, benzeri tezahüratları yerli, hatta yerlinin yerlisi Trabzonsporlu futbolculara karşı tribünlerden homurdanarak değil hırlayarak da yapmadılar mı? Yapmıyorlar mı?

Onun için ağızlarından çıkanı kulakları duymayan (aklı kullanamadıkları için olsa gerek) bu gafilleri bırakın taraftar, insan yerine koymamak gerek.

Koyulamayacakların da tribünlerde, futbol seyircisi, Trabzonspor taraftarı olarak yer almamaları için etki ve yetki sahipleri de gerekeni yapmalıdırlar. Yoksa böyle taraftarı olanın düşmana ihtiyacı olmayacaktır!

*

Sonuç itibari ile Trabzonspor, hasreti büyük olan şampiyonluk yolunda farkı açarken, rehavete ve kibire kapılmamalıdır. Kapılırsa ne olur?

3 puanlık sistem ve ligdeki her takımın her sonucu alabilme ihtimalinin oldukça çok olduğu saha neticeleri itibari ile de ortada ve bunun da geçmişte örnekleri bolca bulunmaktadır.

Yazarın Diğer Yazıları