TRABZONSPOR İÇİN NAMAĞLUP OLMAK…

Gazetede "Bordo-mavili ekibin bileği bükülmüyor" üst başlığı ile atılmış "Avrupa''nın yenilgisiz tek takımı" manşeti Trabzonspor''un sadece Türkiye Süper Ligi değil, yurt dışının da en başarılı ekibi olduğunu ortaya koyuyor.

O ki yenilgisizlikten söz ediyoruz, 2. Lig''deki şehrin diğer takımı Hekimoğlu Trabzon''un da aynı başarıyı kovaladığını, aynı gruptan Sakaryaspor ile 3. Ligde Batman Petrolspor''un da hiç mağlup olmadıklarını da hatırlatmamak haksızlık olur.

Tek kelime ile "Namağlup" sayılan bu takımların başarısı hiç şüphesiz rakiplerinde kıskançlık yaratıp, hırs oluşturacaktır ki, bu eşyanın tabiatına da uygundur.

Trabzonspor üzerinden örnekleme yapacak olur isek içeride ya da dışarıda rakip takımlar, karşısına hem lider, hem de namağlup bir takımı yenerek haftaya damga vurmak için çıkacaklardır.

Hiç şüphesiz rakipleri hırslandıran ve güçlendiren bu pozisyon, ister istemez Trabzonsporlu oyuncuların da "mevcut hali koruma" stresi içine girmesine az veya çok neden olabilecektir.

 

**

Ligin 13''üncü haftasını en yakın rakipleri olan Hatay ve Konya''nın 7 puan önünde geride bırakan bordo-mavililerin ilk yarının geride kalan 6 maçına bakıldığında 19 maçlık periyodu 10 puanın üzerinde, hatta daha fazlası fark ile tamamlayabileceği büyük ihtimaldir.

Bu ahval içinde ilk yarıda hem beklenmedik şekilde fazla, hem de Bakasetas ve Hamsik gibi oyuna direk etki edecek şekilde yaşanması Karadeniz ekibinde ikinci yarı için ara transfer hesaplarını arttırmıştır. Normal şartlarda bir sol savunma ve bir de hücumcu ile giderilebileceği hesaplanan eksiklikler için sayı 4 futbolcuya kadar çıkmıştır.

Alınacak 4 futbolcunun içinde sözü edilen Sivasspor''dan Uğur, Alanyaspor''dan Efecan, Başakşehir''den Visca''nın olması Trabzonspor''un gücünü dışarıdan gelebilecek yabancılardan çok daha fazlalaştıracaktır.

Ancak birinci sınıf kalitede 3-4 futbolcunun gelmesinin yanı sıra ilk yarıdaki başarıyı sağlayanların da tamamının iyileşmesi teknik direktör Abdullah Avcı''yı ister istemez zor durumda bırakabilecektir. Çünkü aynı kalitedeki 20 futbolcu arasında ister istemez, "O niye oynadı? Ben niye oynatılmıyorum?" düşüncesi oluşacaktır. Bu durum her ne kadar rekabeti artırarak sahaya pozitif olarak yansır gibi gözükse de, çoğu zaman da performans düşüklüğüne ve sorunlara sebep olmaktadır. Bunun sayısız örnekleri geçmişte de vardı, bu sezon da birçok takım da var.

Futbolcu kadrosuna yapılacak ilaveler ile aralık ayının ilk haftasında kulübü yönetmek için Ahmet Ağaoğlu''nun başkanlığında oluşturulacak yeni idare heyetinde ilk kez yer alacakların seçimlerini tam isabet yapılması halinde Trabzonspor, 2021-2022 sezonun tamamlanmasına 4-5 hafta kala bile şampiyonluğunu ilan edebilir. Ve de büyük ihtimaldir.

Ancak ve ancak başta da ifade ettiğimiz "Namağlup olmanın dayanılmazlığı" nedeni ile karşılaşabileceği olumsuzlukları iyi tahlil edip, gereken tedbirleri mutlaka almalıdır. Camia olarak hasret kalınan şampiyonluğun bu denli yakınlaştığı süreçte almaktan başka çıkar yolu da zaten yoktur.

Yazarın Diğer Yazıları