Trabzonspor'a baskı yaramıyor!

30'u gitti, geriye 4'ü kaldı!

Geride bıraktığımız hafta, eksik denilen Galatasaray'ı tam kadrolu haliyle İstanbul'da 3-1 mağlup etmeyi başaran Trabzonspor'u seyredenler, altın değerinde 2 puanla birlikte liderliğin elden gittiği Ankaragücü maçı için "Neden bu kadar kötü oynadınız?" diye sorarak bir kere daha hayıflandılar.

Öyle ya!. "Eksik" denilse de yedekleri bile yıldız futbolcu diye alınmışlardan oluşan Galatasaray'ı yenerken ortaya konan futbolun dörtte birini bir önceki hafta sergilemiş olsalardı Trabzonspor bugün endişesiz bir şekilde tepedeki yerinde duruyor idi.

Tabidir ki Ankaragücü maçında Ekuban'ın yokluğu önemli idi. Sosa'nın sakatlıktan yeni çıkmış olması da... Ama yine de Trabzonspor, her haliyle Ankaragücü'nü rahat yenebilecek bir ekipti. Belki de futbolcular da benim gibi rahatlıkla yatıp kalktıkları için bu felaketi yaşadılar. Böyle de denebilir. Fakat bana göre bu ihtimal düşüktür.

***

Çünkü, doğru dürüst bir şampiyonluğu 35 sezondur elde edememiş olan Trabzonspor taraftarının pandemi yüzünden seyircisizlik nedeniyle sakinleşen bir ortamda cereyan eden maçlarda bile sosyal medya ve basın üzerinden oluşturduğu baskının olumsuz etki yaptığını düşünenlerdenim. Öyle ki Ankaragücü maçı öncesinde Akyazı'daki stada giden futbolcular, yol kenarlarına dizilerek meşalelerle kendilerine göre gaza getirmeye çalışan taraftarın bu davranışı yüzünden tedirgin olduklarını bazı yöneticiler bile dile getirdiler. Futbolcular da tedirginleşti, ister istemez Hüseyin Çimşir de…

Onun için tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi Trabzonspor taraftarlarının bu dolaylı baskıyı oyunculara yansıtmamaları gerekiyor.

Bakın Başakşehir etkileniyor mu? Seyircisi zaten yok. Basın, kendisine okuyucu sağlanamadığı için Başakşehir'i az yazıyor, az konuşuyor, az eleştiriyor. Onlar da rahatça çıkıp, seyircinin de hepten yokluğunda tıkır tıkır futbol oynuyorlar.

Bu işleyiş geri kalan 4 maçın birinde arıza yapar mı? Geçmişte çok oldu. Yine de olabilir. 4 maçın birinde Trabzonspor'da da olamaz mı? Olabilir! Ancak arıza ihtimalini asgariye indirmek için Trabzonsporlu teknik adam ve futbolcuların üzerindeki baskının asgariye değil, sıfıra inmesi lazım. Aksi takdirde Başakşehir'in yol kazası yapabileceği kalan 4 maçın birinde Trabzonspor'un da aynı hataya düştüğünü bir düşünün bakayım! Böyle bir sendromdan, bırakın Trabzonsporlu futbolcuları, Trabzon kenti bilmem kaç yılda sıyrılabilir mi?

Onun için 2019-2020 Sezonunun Pandemi Devresi'nin geride kalan 4 maçında Trabzonspor'un şampiyonluk baskısı altına alınma yerine, tamamen serbest bırakılması en doğrusudur. Çünkü bordo-mavili oyuncuların büyük kısmı kendilerini rahat hissettiklerinde iyi oynuyor, sonuca etki yapıyorlar.

 

Yazarın Diğer Yazıları