Trabzonspor'a UEFA ve CAS kararı soruları

UEFA'nın Trabzonspor'a verdiği men cezası için CAS'a yapılan itiraz ret edildiğinde göre, konunun ve sorunun, her zaman olduğu gibi öncelikle Hacı Bektaş Veli'nin; "Her ne arar isen kendinde ara" diyerek işaret ettiği pencereden masaya yatırılması gerekmiyor mu?

Şampiyonluk umuduyla başlanan Süper Lig'in pandemi süreci geri kaldığına, Türkiye Kupası da müzeye taşındığına, ardından da CAS "Hatayı yapmışsınız. UEFA doğru karar verdi. Bir yıl kupalardan mensiniz" dediğine, "şapka düşüp kel de görüldüğüne" göre Trabzonspor'un yönetimin, gelinen bu noktaya sebep olanları kamuoyu ile doğru dürüst paylaşıp, gerçekleri net bir şekilde açıklaması gerekmiyor mu?

Ahmet Ağaoğlu, kendinden önce yönetenler hata yapmış ise bunlar nelerdir?

Kendi döneminde eksik bırakılanlar nelerdir?

Kulübü profesyonel olarak yönetenler idari mekanizmanın ben diyeyim "savsakladığı", siz söyleyin "ihmal ettiği" UEFA'nın kendinde olmasını istediği, ancak eksik bırakıldığı anlaşılan evraklar hangileridir?

Bunların yeri ve tarihi ile tek tek ortaya konması gerekiyor mu?

***

Tamam! İçten ve dıştan yapılan bir takım yanlışlarla Süper Lig şampiyon olarak tamamlanamadı. Ama Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde edildi. Ancak bu hak kullanılamayacak!

Bu Trabzonspor için ne demektir bilir misiniz?

Futbolcular için çok şey demek olan Avrupa hayalinin bitmesi demektir.

Yönetenler için, içine düşülen para pul sıkıntısında UEFA'dan gelecek az veya çok Euro ile bir azaltmaya gidilemeyecek demektir.

Taraftar için, 2020-2021 sezonunda takımlarının ne yapacağını görecekleri ikinci yarı başına kadar tatsız tutsuz maçlar izleyecekler demektir.

Ezcümle; Trabzonspor'un adeta sıradan bir takım gibi hedefsiz bırakılması demektir.

***

İşte tüm bunlara sebep olanlar kimlerdir?

Ve de nasıl sebebiyet vermişlerdir?

Bunlar hiç evirmeden kıvırmadan ve gevelemeden, saklanmadan, sümen altı edilmeden net bir şekilde ortaya konulmalıdır.

***

Eski başkan Muharrem Usta bu işin neresindedir?

Ondan görevi devir alan Ahmet Ağaoğlu, bunları öğrenmiş ve ceza alınmaması için gerekenleri yerine getirmiş midir?

Kulüpte idari olarak görevde bulunanların UEFA'nın takibi ve talebi karşısında eksik bıraktıkları evraklar sebebi ile mi bu ceza gelmiştir?

Hukuk kurulu olarak seçilenler; "Manchester City ceza almadı. Bize de vermezler, veremezler" düşüncesiyle hayale kapılıp, yetersiz savunma mı yapmışlar?

Var ise (ki ortada bir vaka ve ceza var olduğuna göre) Trabzonspor'u bu hale düşürenlere hukuki ve idari olarak ne ceza kesilecektir?

Ve de süreci adeta gizli saklı sürdüren Trabzonspor yönetiminden bu işin hesabı sorulup, cezası hangi yöntemle tahsil edilecektir?

***

Sadece Trabzonspor değil, Türkiye de spor kamuoyu bu soruların cevabını arıyor. Trabzonspor'u yönetenlerden açık ve şeffaf bir şekilde beyanda bulunmalarını bekliyor. 

Yazarın Diğer Yazıları