Trabzonspor'da ağır hesaplar

Trabzonspor'un her noktada zorlu bir süreçten geçtiğini yinelemenin artık bir manası yok. Bunu sağır sultan bile biliyor.

Onun için, geçmişe fazla takılıp kalmadan, geleceğin bugünden daha iyi olmasına öncelik tanıyarak yola devam etmek gerekiyor.

Bu manada, yönetimde Ahmet Ağaoğlu başkanlığında, teknik kadroda da Ünal Karaman patronluğunda bir ekibin iş başına getirilmesi, taşınması umut verici gelişmedir. Şimdi bu olumlu gelişmelerin 10 Ağustos'ta başlayacak 2018-2019 sezonu ile saha sonuçlarından destek görmesi, doğru adına yola devam edeceklere, dolayısıyla Trabzonspor camiasına güç verecektir.

 

***

 

Bu noktada, yönetimin eldeki pahada ağır, getiride az olan bazı futbolculardan kurtulma çabası doğrudur. Epeyce bir temizlik oldu. Ama asıl temizlenmesi gerekenler arkada bekliyor. Beklemesinin sebebi de bunlar da Trabzonspor'un aleyhine yapılabilecek en kötü anlaşmaların kağıt üzerine dökülmüş olmasıdır.

 

***

 

Yönetimin bana göre tarihi başarısı, kulübün Anayasası olan tüzük ile ilgili geçen hafta sonu gerçekleştirilen tarihi kongredir. Trabzonspor gibi marka özelliği olan bir takıma tam uygun hale getirilebilmiş midir? Hayır! Ama bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı değişiklik olmuştur.

Böylesi bir kongreyi geçmişte tepeden tırnağa yanlış ve başka hesaplara yönelik üyelikler ihdas edenlerin mahkemeye giderek iptal edilmesini isteyeceklerinin beyan edilmesine çokları tepki koyarken, "Bırakın mahkemeye gidilsin. Kol kırılır yen içinde yapılmaktan vazgeçilsin. Ak ile kara kanun önünde belli olsun. Paraları, imzaları, farklı kararları ile hepsi gün ışığına çıksın" diyen sağduyu sahiplerini dikkate almak bana göre en doğrusu olacaktır.

 

*

 

Şu sıralar Slovakya'da Ünal Karaman yönetiminde hazırlıklarını sürdüren kadronun en acil ihtiyacı olan ve bunun göstergesi de Trabzonspor'un son 3-4 maç kendi sahasında bile aldığı farklı sonuçlarla ortada olan defansın göbeğinde oynayacak futbolcuların kadroya dahil edilmesidir. Zaten Ünal Karaman da, "Diğer mevkilere o kadar takılmadım. Ama defanstaki bu zafiyeti mutlaka ortadan kaldırmak gerekiyor" diyor. Aksi halde aynı sonuçların tekerrür etmesi ihtimali ortadan kalkmayacak demektir.

Yazarın Diğer Yazıları