Trabzonspor'da Galatasaray maçı ve kongre

Saha sonuçlarının önemsiz bir hale getirildiği Trabzonspor'da, geçen haftaki GS mağlubiyetinden çok söz etmemiz, "abesle iştigaldir" der isek, yanlış mı söylemiş oluruz?

Asla!

Çünkü, kendi sahasında bile 6-1'lik mağlubiyetleri (Teleset Mobilya Akhisarspor) yaşamış, ama futbolcusundan seyircisine, teknik adamından başkanına kadar önemsemez hale gelmiş bir takımın Galatasaray gibi ligin tepesine kamp kurmuş bir ekibe 2-1 mağlup olması, "başarı sayılmalıdır" dersem kızanlar olabilir mi?

Hele hele yenilen 2 golün başlangıcı da, iki oyuncunun (Abdulkadir ve Okay) Galatasaray'ın baskısı gün gibi ortada iken yok yere ayaklarında topu tutmaya çalışmalarıyla meydana gelen basit hatalardan oluşmuş ise kızmak yerine sorgulamak gerekmez mi?

Üstüne üstlük, "her an her şey yapabilir. Sahada gezinirken gol bile atabilir" umuduyla 90 dakika oyunda tutulan Burak'ın sırtını arkadaşlarına dönük bir futbolu tercih edip, sonucunda da 5 kez ofsayta düşmesine karşılık, Galatasaray'da Gomis'in hücumda özellikle de ceza sahası yakınlarında yüzünü top ayağında olan arkadaşına dönerek duvar pasları yaparak Onur'un kalesinde ciddi tehlikeler yaratması, yanlış-doğru tercih adına bir mukayeseyi de  ortaya koymuyor mu?

Galatasaray'ın attığı 2 gol böyle oluştu. Trabzonspor, Kucka'nın orta yuvarlaktan Muslera'nın kalesine gönderdiği topun gol olması ile hatırlayacağı bir maçı kaybetti.

 

****

 

Haftayı saha içi hesabıyla böyle kapatan Trabzonspor'da bu hafta sonu "TEK Başkan" için  yukarıdan da icazetli "Tek Adaylı" bir seçime gidiliyor. En doğrusu da yapılıyor. Çünkü son çeyrek asırda Trabzonspor camiasının, kendi başına bırakıldığı kulüp çıkarları gerektirse bile tek yürek olamadığı tüm seçimlerde görülmüştür. Daha net bir tabirle, hür iradesi ile tek olmayı beceremeyen Trabzonspor, talimatla gönülden de olmasa da tek yürek haline gelmiştir!

Şimdi bu "TEK"liğin içinden Ahmet Ağaoğlu'na düşen, "TEK" hata yapmadan, "TEK" yürek, "TEK" akıl halinde hareket edecek bir Trabzonspor Yönetimi çıkarmaktır. Geçmişten günümüze bakarak, hesapsız kitapsız bir "TEK"li yönetim oluşturmak Trabzon'da çok zor olabilir. Ama zaten olağanüstü şartlar içinde, yani zorluklarla beraber olan Trabzonspor her haliyle zor durumdadır. Artık herkes de bunun bilincinde olmalıdır. Olamayanın ise Trabzonspor camiasında işi yoktur. Ahmet Ağaoğlu'nun Trabzonspor Yönetim Kurulu listesinde de...

 

Yazarın Diğer Yazıları