Trabzonspor'da; yeni değil, zor bir dönem!

Trabzonspor'da bu yılın Mayıs ayında "olağanüstü şartlarda" yapılan 6 aylığın ardından, tüzüğün "artık işler normale dönsün" talimatı ile olağan kongre hafta sonunda yapıldı. Olağanüstü şartlarda görevi üstlenen Ahmet Ağaoğlu'nun 15 kişilik ekibi 7 fire vererek "tek başkan-tek liste" halinde ve normal şartlarda tekrar göreve geldi.

20 bini aşkın üyesinden, aidatını yatıran yaklaşık 7 bin kişinin sadece 828'inin sandığa icabet ettiği Trabzonspor'da, camia zor dönemde kulübe sahip çıkma adına kötü bir tablo sergilemiştir. Hele hele Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun ilk günkü konuşması sırasında 8 bin kişilik Hayri Gür Spor Salonu'nun tribünlerinde sadece 256 delegenin yer alması, TV'deki naklen yayınları Türkiye ve dünyada izleyenlere; "Söz konusu Trabzonspor olduğunda, önceliği işine aşına bile vermeyen Trabzon mu bu?" dedirtmedi değil!

***

Üyelerin tribünleri doldurmayarak sergilendiği umursamaz davranış, maalesef yönetim kurulunun oluşturulmasında da icra edilmiştir. Olağanüstü şartlarda yapılan seçimde yapılan yönetim kurulundan çok daha iyi olması beklenen normal genel kurul listesinde bunun gerçekleştirebildiğini söylemek, yüzlerce iş bilir, hatırı sayılır, kesesi dolu Trabzonsporluya hakaret olacağı düşüncesindeyim. Çok daha iyi bir yönetim kurulu listesi yapılabilirdi.

***

Hadi, "İyi değil, ama uyumlu bir yönetim kurulu yapıldı" diyelim. Peki başkanının ikametgahı İstanbul olan bu yönetim kurulu içinden tüzükte yazılı olmasa da, bana göre daha güçlü olan temayüllere dayanılarak asbaşkanın Trabzon'dan yapılması gerekirken, onun da Mehmet Yiğit Alp ile il dışına taşınması doğru mu oldu? Dahası adeta "hülleyi" anımsatan bir şekilde, "Kağıt üzerinde Sayın Alp olacak, haftanın 2-3 günü Trabzon'a gelecek, ama asbaşkanın işini gerçek manada Ömer Sağır (Genel Sekreter) sürdürecek" şeklinde dizayn etmek yanlış değil midir?

Yapın Ömer Sağır'ı veya Emin Kahraman'ı, hatta Haluk Şahin'i olsun bitsin.

Trabzonspor kamuoyunun da büyük kısmının iştirak ettiği gibi, "demem o ki, hem yönetimin oluşturulmasında, hem de yönetimden bu şekilde bir asbaşkanlık ihdas edilmesinde yanlışlıklar yapılmıştır."

***

3 yıllık bir süre için görevi artık normal şartlarda üstlenen Ahmet Ağaoğlu ve ekibinin başarılı olması için, her ne olursa olsun, yanlışlık da eksiklik de bulunursa bulunsun, başarılı olması için Trabzonlular, Trabzonsporlular ellerinden geleni artlarına koymamalıdırlar. Ama bu noktada, genelde işi gücü eleştiri yapmak haline gelenlerin çoğunluğunu oluşturduğu Trabzonspor camiasının yerini, "eleştiri yapan değil, destek olanların" çoğunluğunun teşkil etmesi gerektiğini akıllardan eksik etmemek gerekir.

***

Evet! Olağanüstü şartlarda Mayıs ayında başlatılan "Yeni Dönem"in yerini, 2 Aralık'taki normal halde başlatılan 3 yıllık "Zor Dönem" almıştır.

"Zor işleri seven" Trabzon ve "İmkânsızları başaran" Trabzonspor olarak bu zor dönemin öncelikle ekonomik tahribatın giderilmesi, sonra da futbol takımının hem akçeli işler, hem de kendi alt yapısı noktasında geçmişine yakışır hale gelmesi için, normal şartlarda olağanüstü bir çabanın hep birlikte gösterilmesi "Şampiyon Trabzonspor" için elzem bir davranış şekli olacaktır.

 

Yazarın Diğer Yazıları