Trabzonspor'un gelecek için zamanı yok...

Bir takım kalenize tek korner atıp, 4 kez gelip, 3''ünde gol buluyor ise oynanan futbolun umut verici olmasından söz etmenin pek doğru olmadığını düşünüyorum.

Avrupa Kupası''nda Norveç ekibi Molde karşısında rakibinin kalesine 25 şut gönderip, 15 korner ile bir penaltı kullanmanın sonucunda 3 gol atarak sahadan beraberlikle ayrılıyor iseniz oynanan futbolun umut vermesinin eleme sisteminde pek işe yaramadığını da bilmeniz gerekir.

Trabzonspor, Molde karşısında bir attı, bir yedi. Defteri tam kapatacak iken de 90''dan sonra oynanan artılarda Bakesetas''ın penaltı atışında topu direğe nişanlaması ile rövanş için büyük avantajı da kaçırmış oldu.

Abdullah Avcı''nın oynanan futbol ve oyuncuların performansından sezon başı olmasını gerekçe göstererek oldukça memnun gözükmesi gelecek için umut verici olabilir. Ama gelecek dediğiniz bir hafta sonra, yani 12 Ağustos''ta da Norveç''te oynanacak rövanş maçını kapsar mı? Kapsamaz mı? Yani rövanş maçına kadar defansın önünde adeta sıfır çeken Berat bir haftada düzelir mi? Düzelmez mi?

Medical Park''daki maçta her haliyle tel tel dökülen, yerini ikinci yarının başında alması gerekirken, ancak Abdullah Avcı kararı ile hakemin bitiş düdüğüne yakın Abdulkadir Parmak''a devreden Berat''ın hücumu bırakın, savunmaya katkısı yok denecek kadar azdı. Yanında ön libero olarak oynayan Hamsik de Berat''tan ancak bir gömlek üstündü.

Yeri gelmişken formda ve dikine oynayan bir Abdulkadir Parmak''ın Trabzonspor''a bu mevkide daha çok katkı sağlayacağı fikrinde hâlâ ısrarcı olanlardanım.

Savunmanın kanatlarına da kırık bir görüntü verdiği için olsa gerek, göbekteki Edgar ile Vitor da bunlara uyarak Uğurcan''ın kalesinde 3 golün atılmasına katkı sağlamış oldular. Abdullah Avcı, sağ bekten sol, sol bekten sağ oluşturmadan hemen vazgeçmesi, Peres''i yerine oturtması, solun adamları İsmail, Faruk ve Trondsen''den imalat yapması kanaatimce en doğrusudur.

Gerçek manada bir 10 numara ihtiyacı bal gibi gözüken bordo mavililerde Bakesetas''ın Molde maçındaki formunun çok ama çok üzerine acilen çıkması ve bu sıkıntıyı ortadan kaldırması gerekiyor.

Yakaladığı pozisyonları harcama işine geçen yıl bıraktığı yerden devam eden Djaniny''nin de bu sezonda saç baş yoldurmaya devam edeceği de görülüyor. Onun için bu yerin sahibinin kim olacağına karar verilmeli ve acilen görevlendirmesi yapılmalıdır.

Sonuç itibariyle Trabzonspor hücum ağırlıklı, özellikle Nwakaeme ve Gervinho''nun göze hoş gelen hareketlerinin de katkısı ile gelecek için umut vaat eden bir futbol ortaya koymuş olabilir. Ama gelecek denilenin, Avrupa Kupası''nda 7, Süper Lig''de ise 11 gün sonra olduğu hatırlanırsa, eksikleri giderme anlamında yeterli bir süre olmadığı görülecektir.

Onun için Trabzonspor''un bir sonuç oyunu (hele hele Avrupa kupasında) olan futboldaki eksiklerini hemen (bana kalırsa 3-5 gün içinde) gidermekten başka çaresi yoktur.

Aksi takdirde Norveç''te alınacak bir mağlubiyet Avrupa Kupası''ndan, 15 Ağustos''ta başlayacak Süper Lig''in ilk haftalarında kayıp edilebilecek puanlar da Trabzonspor''u üst sıralardan mahrum kılacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları