Trabzonspor'un transferlerinin hedefleri

E-posta yolu ile gönderilen; "Seçimli genel kurulda yeniden başkan olabilmek için flaş transferlere yönelen Ağaoğlu, yaş ortalaması yüksek oyuncularla yola çıkacak" iddiasını Trabzonspor''da olup-bitenlere göz atınca "yabana atmak" mümkün mü?

Değil!

Çünkü yeni transfer edilenlerden Peres ile Koita 31, Gervinho 34 yaşında. Sırada defansın ortası ve santrfor için sözü edilenlere de bakıldığında 30 yaşın altında isim yok.

İyi de Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor''un yaş ortalamasını yükseltmenin 2021-2022 sezonunda şampiyon olma ihtimalinin yüzdesini yükselteceği fikrine, inancına nasıl ve nereden kapılmış?

Geride bırakılan sezonda takımın başına kendisi pek gönüllü olmasa da getirilen teknik direktör Abdullah Avcı''nın, "Yaş ortalaması çok genç bir takıma sahibiz. Bu ortalamayı yükseltmemiz gerek" şeklinde açıklamalarından etkilenmiş olmasın?

Anlaşılan etkilenmiş!

Üstüne üstlük 7 ay sonra yapılacak genel kurulda yeniden aday olmak için önümüzdeki sezonun ilk yarısında çok olumlu gitmesi gereken saha sonuçlarına da ihtiyaç var ise...

Demek ki Ahmet Ağaoğlu''nun, cevabı 2022''nin mayıs ayında verilebilecek şampiyonluktan önce ocak ayında tekrar Trabzonspor''un başına gelebilme hedefine yönelik hesapları var.

Bu transfer anlayışı ile hesap tutar mı?

Ya da tutma ihtimali yüzde kaç?

Geride bırakılan sezonda takımların performans ve saha sonuçlarına bakıldığında, maç sonuçlarına iyi değil, istikrarlı futbolun etki ettiği gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz.

Bu durumda "pandemi sezonu" olarak adlandırılabilecek son 2 yıldaki saha sonuçlarına bakıldığında, değil Trabzonspor''un, ya da 3 büyüklerin sezonun 19 maçlık ilk periyodunda başarıyı elde etme oranının yüzde 50''nin üzerinde olabileceğini sanmıyorum.

Bu durumda da Ahmet Ağaoğlu''nun Trabzonspor genel kurulunda başkanlığa başarının getirdiği rüzgâr ile aday olması ihtimali de yarı yarıyadır.

Demek istediğim odur ki, Trabzonspor''un sezonun ilk yarısında Süper Lig fikstüründeki yeri Ahmet Ağaoğlu''nun "aday olup-olamayacağını" tayin edecektir.

İşte Trabzonspor''da yaşa başa bakılmadan yapılan transferlerin hedeflerinden biri de budur.

***

Yeri gelmiş iken kaleci Uğurcan''ın, ben diyeyim "dillerden", siz söyleyin "sayfalardan", yani "gündemden" düşürülmeyen "Avrupa''ya transferi hikâye midir, yoksa masal mı?" sorusunun cevabına.

Bu transfer masallarda kalırsa kimse şaşırmasın!

***

Oldu olacak 8''i ilk 11''de olmak üzere 14 yabancı transfer hakkına Trabzonspor''un karşı çıkmasını da tek cümle ile değerlendirip tamamlayalım.

"Yerlinin yerlisi" tercihi ile başarıları ve varlığı bilinen Trabzonspor, gerçeklere tamamen zıt olan sınırsız yabancı için çaba göstermek, kendi kendini tekzip ve inkâr etmekten başka bir şey değildir.

Yazarın Diğer Yazıları