Trump, bu sefer de ünlü markayı hedef aldı!

Trump, bu sefer de ünlü markayı hedef aldı!
ABD'de polisin silahsız siyahları öldürmesini protesto için maçta milli marş çalarken diz çöken Amerikan futbolu oyuncusu Colin Kaepernick'in işsiz kalmasına yol açan Trump, bu kez Kaepernick'i yeni yüzü yapan Nike'ı hedef aldı.

Kaepernick'i yeni reklam yüzü olarak seçen Amerikan spor giyim devine meydan okuyan Trump, bugün Twitter'dan ''Nike ne düşüyordu acaba'' mesajını paylaştı.

Trump, Amerikan futbol ligi NFL'deki takımların milli marş sırasında diz çöken oyuncuları kovması, hatta ayağa kalkmayan oyuncuların ülkede kalmaması yönündeki açıklamalarının ardından işsiz kalan Kaepernick'in Nike'ın yeni yüzü olarak ABD ve tüm dünyayı sarmasından rahatsızlığını her fırsatta dile getiriyor.

trumpp-001.jpg

4 Eylül'de ''Bence bu korkunç ve verilmemesi gereken bir mesaj. Bunun bir gerekçesi olamaz'' diyen Trump, Nike'ın New York'taki pek çok dükkanının kendisine ait emlaklarda kiracı konumunda olduğuna dikkat çekmişti.

5 Eylül'de Twitter'dan "Reytingleri çok düşen NFL gibi Nike da öfke ve boykotlar yüzünden tamamen öldürülüyor. Merak ediyorum, böyle olacağı hakkında fikirleri var mıydı?'' paylaşımında bulunan Trump, şöyle devam etti:

''NFL'e gelince, bayrak için ayakta durmadıkları sürece, her zaman izlemekte zorlanacağım.''

trump-008.jpg

6 Eylül'de ''Nike'ın yaptığından hoşlanmadım. Bu yaptıkları uygunsuz'' sözleriyle tepkisini devam ettiren Trump, kendisinin ve halkın büyük çoğunluğunun bayrağa ve milli marşa hürmet ettiğini dile getirdi.

ABD Başkanı'nın oğlu Donald Trump Jr. da Nike'a karşılık olarak reklam yüzünü değiştirdiği bir paylaşımda bulundu.

Reklamın fotoğrafına sivil haklar aktivisitne dönüşen Kaepernick'in yerine başkan babasının yüzünü yerleştiren Donald Trump Jr., reklamın yazısını aynen korudu:

''Bir şeye inan. Bu her şeyi feda etmen anlamına gelse bile.''

Oğul Trump, bu fotomontajı Instagram'da ''İşte burada, sizin için düzelttim'' başlığıyla yayımladı.

ttt.jpg