Türkiye pazarına da girecek. Bu fiyata bu araba satılırsa herkes araç sahibi olabilir

Türkiye pazarına da girecek. Bu fiyata bu araba satılırsa herkes araç sahibi olabilir
Citroen’in yeni bomba modeli ‘Ami’ adım adım Türkiye yolunda. Elektrikli otomobilin satış fiyatı 6 bin Euro. Citroen Ami, batarya dahil olmak üzere 485 kilogramlık bir gövdeye sahip. Bu gövdeyi çeken motor ise 6 kW'lık bir değere sahip. ÖTV, KDV ödemekten sıfır otomobil almakta zorluk çekenlerin imdadına da bu araç yetişecek. Çünkü Ami elektrikli scooter olarak lanse edildi.

F5'in haberine göre, korona virüs sürecinde düşen araç satışları, tüketiciyi ucuz otomobillere yöneltti. İkinci el araç almak isteyen vatandaşlar fiyatların uçtuğunu görünce çözümü sıfır araç seçeneklerinde aradı.

Bu konuda en büyük umut kapısı ise hiç şüphesiz bankalar oldu. Vatandaşlar farklı kredi seçenekleri ve düşük kredi seçenekleri için bankalara başvurdu. İşte tam da ikinci el otomobil fiyatları ve sıfır otomobil fiyatları kafa kafaya yarışırken en büyük hamle otomobil firmalarından geldi.

Özellikle 2021 yılının Ocak ayında otomobil markalarının araç fiyatlarında ciddi oranda indirime gittiğine şahit olduk. En dikkat çeken hamle ise Fransa merkezli otomobil üreticisi Citroen’den geldi. Citroen yeni modeli Ami’nin fiyatıyla bütün dikkatleri üzerine çekti.

Citroen’in Ami adını verdiği yeni modelin Türkçe’ye çevirilmiş adı ise ‘Arkadaş’ anlamına geliyor.

Fransız otomobil firması Citroen tarafından daha önce yapılan en dikkat çeken açıklama, uygun koşullar sağlandığında yeni modelin ülkemizde de satışa sunulacak. 

Citroen Ami, ülkemiz için bulunmaz bir nimet diyebiliriz. ÖTV, KDV ödemekten sıfır otomobil almakta zorluk çekenlerin imdadına bu araç yetişecek. Citroen Ami bu noktada beklentileri karşılayan bir araç olacak. Çünkü Citroen Ami bir otomobil değil, elektrikli scooter olarak lanse edildi.

Daha da açıklayıcı olacak olursak Citroen Ami yüksek vergilerden arınmış bir şekilde satışa çıkabilir ve şu an için bu noktada bir engel yok.
Aracın Avrupa'daki satış fiyatı da bir hayli ucuz, 6 bin 900 euro. Hatta Fransa'da devlet 900 euro teşvik bile veriyor ve bu bedel 6. bin euro'ya kadar düşüyor.

Citroen Ami, batarya dahil olmak üzere 485 kilogramlık bir gövdeye sahip. Bu gövdeyi çeken motor ise 6 kW'lık bir değere sahip.
Citroen Ami, tüm bunlara ek olarak 70 km'lik bir menzili kullanıcılarına sunuyor. Bu bataryayı şarj etmek ise 3 saati biraz aşıyor.

Ami, elektirkli scooter olduğu için yaşın 14+ olması ve Ami'yi kullanma sertifikasının alınması aracı sürmek için yeterli oluyor. Yani kısaca ehliyete gerek yok ve 18 yaş sınırı da söz konusu değil. Citroen’in Ami modeli, maksimum 50 km hıza çıkabiliyor.

Açıkçası Citroen’in son bombası birçok beklentiyi karşılıyor. Citroen Ami için en merak edilen konu ise Türkiye’ye ne zaman gelip gelmeyeceği.