Bu harita Türkiye'de yayınlandı. Türkiye'nin batısı Yunanistan diye gösterildi. Devlet görmedi, iktidar yine ses çıkarmadı

Bu harita Türkiye'de yayınlandı. Türkiye'nin batısı Yunanistan diye gösterildi. Devlet görmedi, iktidar yine ses çıkarmadı
Ankara'da basılan bir atlasta Türkiye'nin batı kısımlarının Yunanistan olarak gösterildiğini açıklayan B. Hulusi Gürbüz, "2019 yılında 1. baskı tükenmiş, 2. baskıyı yapmış! Üç yıldır kim bilir kaç adet sattılar?" ifadelerini kullandı.

B. Hulusi Gürbüz, Yelkencinin Gazetesi''nde 5. Kol Faaliyeti adlı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. 2019 yılında Ankara''da basılan bir atlasa dikkati çeken Gürbüz, bu atlasta Türkiye''nin batı kısımlarının Yunanistan olarak gösterildiğini açıkladı. 

Yavuz Ergin İzci Grubu’nun başındaki arkadaşının kendisine bildirmesi üzerine söz konusu Atlas’ı satın alarak tetkik ettiğini kaydeden Gürbüz, durumu "5. Kol faaliyeti" olarak değerlendirdi.

Türkiye’nin batı kısımları Atlas’ta Yunanistan’a ait gösterilen Atlas’ın baskı tarihi ve basım yeri dikkat çeken Gürbüz, "2019 / Ankara. 2019 yılında 1. baskı tükenmiş, 2. baskıyı yapmış!! Üç yıldır kim bilir kaç adet sattılar? Okullarda eğitim gören evlatlarımıza velileri yardımcı atlas olarak aldılar. BEYİNLER NASIL YIKANDI ACABA!!!" dedi. 

“Genel Kurmay Başkanlığı fark etmedi mi, Milli İstihbarat Teşkilatı fark etmedi mi, Emniyet Genel Müdürlüğü fark etmedi mi, Jandarma Genel Komutanlığı fark etmedi mi?” diye soran Gürbüz, yazısına şöyle devam etti:
 
"Sayın Cumhurbaşkanı, yıllar önce yaptığı açıklamada yurdumuzda 70 binin üzerinde Ermeninin kaçak olarak bulunduğunu söyledi. Gazete istihbarat bölümümüzün yaptığı araştırmada bunların bir kısmı kiliselerde barınıyor, bir kısmı İstanbul Eminönü bölgesinde ikamet ediyor. Sağlık bilgisi olan (hemşire, hasta bakıcı) Ermeniler ise bakımını üstlendiği yaşlı ve rahatsız insanların evlerinde kalıyorlar. Yarın, öbür gün geçmişte yaşandığı gibi Yunanistan ile büyük bir sorun yaşarsak bu içimizdeki Ermeniler kimden yana olacaklar?

Bu satırları kaleme alırken kardeş ülke AZERBAYCAN, Ermenistan ile sorun yaşıyor.

Yunanistan ile sorun yaşıyoruz, Suriye ve Irak’ta sorun yaşıyoruz.

KKTC’nin GKRY ile sorunu var.

Fotoğrafın en altında gördüğünüz gibi Polonya çeviri programı tarafından desteklenmiştir.

TAM BİR 5. KOL FAALİYETİ..

Bizim zaten kendi sorunlarımız var. Birde Polonyalılar altımızı oyuyormuş."

DOMİNGO YAYINEVİ’NDEN AÇIKLAMA

Görsellerin gündeme gelmesinin ardından yayın evinden açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu, bir kültür atlası ve her ülkeye bir çift sayfa ayırarak (haberde maalesef Yunanistan sayfalarının tamamı değil (sayfa 38 ve 39) tek sayfası paylaşılmış), coğrafi bilgilerden ziyade ülkelerin kültürel zenginliklerini göstermeyi hedefliyor. Bunu yaparken ülkenin şekli şemalini görünmez hale getirmesin diye kimi görseller komşu ülkelerin üstüne yerleştiriliyor ve bunların o komşu ülkelerle alakası olmadığını göstermek için de bu ülkelerin zemin rengini soluk kahverengiye hale getiriliyor. Kitabın hemen hemen her sayfasında bu uygulamayı görebilmek mümkün. Türkiye sayfasında da (s.44) aynı uygulamanın komşu ülkelerimize yapıldığını göreceksiniz: döner kebabımız Gürcistan’da, ayranımız İran’ da, bozkurtumuz Irak’ta ve Göreme Parkı Suriye’de ve Selimiye Camii Yunanistan’ın üstüne yerleştirilmiş durumda. Coğrafi şekli Yunanistan’a benzeyen İtalya sayfasında da (s.32) görsellerin çoğu komşuları Hırvatistan ve İsviçre’nin üstünde. Dolayısıyla ve özetle konu tamamen bir mizanpaj seçiminden ibaret."

İlgili Haberler