Türkiye’ye gizlice getirilen 25 bin Alman aşısının sırrı çözüldü. Üstün vatandaşlardan olan Profesör Kasım ayında ikinci dozu yaptırmış bile

Türkiye’ye gizlice getirilen 25 bin Alman aşısının sırrı çözüldü. Üstün vatandaşlardan olan Profesör Kasım ayında ikinci dozu yaptırmış bile
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü Kasım 2020’de Alman Biontech aşısının ikinci dozunu olduğunu açıkladı. Türkiye’ye resmi olarak Alman aşısının geldiği açıklanmazken Hülagü’nün ilk dozu ise Ekim ayında olduğu ortaya çıktı. CHP eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Türkiye’ye 25 bin doz Alman Biontech aşısının geldiğini ancak aşıların nerede olduğunun bilinmediği iddia etmişti.

YENİÇAĞ/ HABER MERKEZİ

Haber giriş saati: 12:43
LÜTFEN BU HABERİ ÇALANLAR KAYNAK GÖSTERSİN

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü sosyal medya hesabından 30 Kasım 2020’de yaptığı paylaşımda Biontech aşısının 2.dozunu yaptırdığını açıkladı.

“4 HAFTA ÖNCE İLK DOZU OLDUM”
Hülagü paylaşımında, “Çocukken büyüklerimizin zoruyla aşıya götürülürdük. Covid-19 bizim bu huylarımızı da değiştirdi. 4 hafta önce ilk dozu yapılan Biyontech firma aşısının 2.dozunu bugün yaptırdım. Lütfen Maske. Mesafe ve Temizlik kurallarına dikkat edelim İşin şakası ve telafisi yok” ifadelerini kullandı.

prof-saadettin-hulagu.jpgprof-hulaguye-soru.jpg

hulagu-soru.jpghulagu-soru2.jpg

hulagu-soru-cevap.jpg

SORULAN SORUYA CEVAP VERMEDİ
Bir kullanıcı ise Hülagü’ye “Siz aşıyı nereden buldunuz da ikinci dozunu oldunuz” diye sordu. Kendisine yazılan mesajlara cevap vermesiyle bilinen Hülagü ise bu soruya cevap vermedi.

“BİONTECH TÜRKİYE’YE 25 BİN DOZ AŞI GÖNDERDİ”
Biontech ile ilgili çarpıcı bir iddia 25 ve 26. dönem CHP Konya Milletvekilliği yapmış Kulak Burun Boğaz Uzmanı Hüsnü Bozkurt’tan gelmişti.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan Bozkurt, “Biontech Türkiye’ye 25 bin doz aşı gönderdiğini açıkladı. Birilerinin maske mesafe umursamadan ortalıkta dolaştıklarına bakılırsa kimlere yapıldığı anlaşılıyor” ifadelerini kullanmıştı.

husnu-bozkurt-001.jpg

"BEN GÖNÜLLÜ OLARAK AŞI OLDUM" 

Diğer yandan sosyal medya hesabından söz konusu olayla ilgili paylaşımda bulunan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadetttin Hülagü, aşıyı gönüllü olarak yaptırdığını açıkladı.

 

İlgili Haberler