Twitter'dan flaş hamle! Kapatma kararı aldılar

Twitter'dan flaş hamle! Kapatma kararı aldılar
Popüler sosyal ağların başında gelen Twitter, Periscope uygulamasını kaldırma kararı aldı. Kullanımındaki düşüş ve maliyetteki artış nedeniyle kaldırılan uygulama Mart ayında kaldırılacak. Şirket, bu tarihten önce kullanıcılara yayınlarını arşivleme imkanı verecek.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Twitter, 2015'te satın aldığı canlı yayın uygulaması Periscope’un gelecek yıl Mart ayı itibarıyla uygulamalardan kaldırılacağını açıkladı.

GEREKÇE NE OLDU?

Bu karara gerekçe olarak uygulamanın kullanımında gözlenen düşüş, uygulamayı destekleme maliyetindeki potansiyel artış gösterildi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Twitter’dan bir ekibin yaptığı açıklamada, Periscope’un özelliklerinin Twitter’a entegre olduğu belirtilerek, "Periscope ekibinin ve altyapısının yetileri Twitter’a halihazırda nüfuz etmiştir" denildi. Açıklamada, "Canlı yayın özelliğinin Twitter ürünü kapsamında da daha geniş bir kitleye ulaşma potansiyeli olduğuna inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Mart ayında uygulamalardan kaldırılacağı belirtilen Periscope’ta canlı yayın kayıtları bulunan kullanıcıların bu tarihten önce video arşivlerini indirebilecekleri kaydedildi.