Üçüncü doz aşı tartışması büyüyor. Dr. Özlem Türeci işin altındaki gerçeği açıkladı

Üçüncü doz aşı tartışması büyüyor. Dr. Özlem Türeci işin altındaki gerçeği açıkladı
Korona virüs aşısında üçüncü doz tartışmalarına bir açıklamada BioNTech’in kurucularından Dr. Özlem Türeci’den geldi. Türeci, üçüncü dozun gerekli olabileceği uyarısında bulunurken, aşının grip aşısı gibi her sene yaptırılması gerektiğini vurguladı.

CNBC’de Kelly Evans’ın The Exchange isimli TV programında konuşan BioNTech''in kurucu ortağı Dr. Özlem Türeci, üçüncü doz aşı tartışmalarına cevap verdi.

Geliştirdiği Covid-19 aşısının üçüncü dozunun da olması gerektiğini dile getiren Türeci, üçüncü doz aşı olmanın gerekli hale gelebileceğini de vurguladı.

"BAĞIŞIKLIK ZAMAN İÇİNDE AZALIYOR"

Türeci, "Aşıdan sonra virüse karşı bağışıklık zaman içinde azalıyor. İnsanlarda aşı olduktan sonra ya da hastalandıktan sonra bağışıklık bir süre sonra düşüyor. Dolayısıyla aynı mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşılar olmak gerekecek." dedi.

Türeci, korona virüsünün mutasyona uğramasının da normal olduğunu söyleyerek, virüsün mutasyona uğramasının doğal bir süreç olduğunu dile getirdi. Türeci, “Bizim için bu durum bir sürpriz olmadı” dedi.

Pfizer’ın CEO’su Albert Bourla’nın geçen haftalarda gündeme getirdiği “üçüncü doz korona virüsü aşısı” sözleri tartışmaları da beraberinde getirmişti.