Sığınmacı Ukraynalı kadına bir başka sığınmacı sokak ortasında tecavüz etti. Kimse yardım etmedi

Sığınmacı Ukraynalı kadına bir başka sığınmacı sokak ortasında tecavüz etti. Kimse yardım etmedi
İtalya'da Piacenza kentinde Ukraynalı mülteci kadın, Gineli olduğu ifade edilen bir kişinin tecavüzüne uğradı. Tecavüz anına ilişkin görüntüler aşırı sağcı Fratelli d'Italia partisinin lideri Giorgia Meloni tarafından paylaşıldı. Melodi, video görüntülerini paylaştığı için sert eleştirilerle karşı karşıya kaldı.

İtalya''nın kuzeyindeki Piacenza kentinde 55 yaşındaki Ukraynalı bir kadın, Pazar sabahı erken saatlerde 27 yaşındaki Gineli bir sığınmacı tarafından sokak ortasında tecavüze uğradı. Zanlı tutuklanırken, yaşananlar Piacenza belediye başkanı Katia Tarasconi de dahil olmak üzere geniş çapta kınandı ve "bir kadının korkak bir suçlu tarafından tek başına saldırıya uğramasının ürpertici olduğunu" söyledi.

İtalyan gazetesi Il Messaggero tarafından yayınlanan tecavüz görüntüleri, 25 Eylül''de İtalya''da yapılacak genel seçimlerin ardından İtalya''nın bir sonraki başbakanı olacak olan Meloni tarafından Pazar gecesi bir tweet''te kullanıldı.

Meloni, Twitter''dan yaptığı açıklamada, “Bir Ukraynalı kadına gün boyunca bir sığınmacı tarafından gerçekleştirilen bu gaddar cinsel şiddet olayı karşısında sessiz kalamayız. Bu kadına sahip çıkın. Onu geri kazanmak için elimden gelen her şeyi yapacağım” ifadelerini kullandı.

Meloni''nin tweet''i hem halktan hem de muhalefet politikacılarından büyük bir eleştiri aldı.

Merkez sol Partito Demokrato''nun (PD) lideri Enrico Letta, tecavüz görüntülerini yayınlamanın "uygunsuz" olduğunu ve "seçim amaçları için bunu yapmanın daha da uygunsuz olduğunu" söyledi. İnsanlara ve mağdurlara saygı her zaman önce gelir.

Merkezci Azione partisinin lideri Carlo Calenda, Twitter''da şu ifadeleri kullandı:

"Tecavüzü ihbar etmek bir görevdir. Bunu seçim amaçlı göstermek her şeyden önce tecavüze uğrayan, kesinlikle ifşa edilmek istemeyen kadın için ahlaksız ve saygısız bir davranıştır. sosyal medyada bu şekilde. Yazık sana Giorgia Meloni."

İlgili Haberler