Uygur Türkleri'nden İYİ Parti'ye ziyaret

Uygur Türkleri'nden İYİ Parti'ye ziyaret
İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'nu ziyaret eden Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, "Size Rabia Kadir'in selamını getirdim" dedi.

Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette Ağıralioğlu'na teşekkür eden Tümtürk, "Size Rabia Kadir'in selamını getirdim" dedi.

Ağıralioğlu da Tümtürk'e ziyareti için teşekkür ederek, "Meclis'teki sesiniz olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Tumtürk'ün açıklamaları şöyle:

“Fransa Paris’te 20 ülkeden 15 teşkilat ve 200 delege ile bir seçimli kongre gerçekleştirdik, orada bize arkadaşlarımız bu ateşten gömleği giydirdiler, sizlerin duası ve desteğiyle Cenâb-ı Allah’ın da yardımıyla bu göreve lâyık olmaya çalışacağız.

İlk resmi ziyaretimi de sizlere gerçekleştirdim. Dün mecliste Doğu Türkistan Türklüğü’nün sesi olduğunuz için teşekkür etmek istedim. Allah razı olsun. Bütün arkadaşlarımızın ve Rabia Kadir’in selamını da getirdim.

35 milyon Müslüman Türk, 1,5 milyar Çinlinin yok etme, imha etme politikası ile karşı karşıyadır. Toplu katliam politikası şiddetlenerek devam etmektedir. 5 milyon soydaşımız bugün Nazi kamplarından beter şartlarda ıslah ve ideolojik arındırma adlı kamplarda işkenceden geçiriliyor, öldürülüyor. Erkeksiz evlere Çinli erkekler yerleştiriliyor. Namuslarımız, kardeş aile projesi denilerek çiğneniyor. Kızlarımız zorla Çinlilerle evlendiriliyor. Buna karşı çıkanlar vatan haini, bölücü, radikal dinci terörist olarak adlandırılıyor.

Maalesef Türkiye’de Doğu Türkistan davası, Doğu Perinçek’in cümleleri ile resmediliyor. İktidarımız da bu hususta özenli davranmıyor. Bu yanlış inşallah sizlerin de destekleri ile düzelecek. 35 milyon mazlum Doğu Türkistanlı Allah’ın emanetidir. Türk Milleti bilsin ki bugün Amerika’da, Birleşmiş Milletler’de, Güvenlik Konseyi’nde, Avrupa Parlamento’sunda Doğu Türkistan gündeme getiriliyor ve Çin kınanıyor. Filistin de bizim namusumuz, kardeşimiz Allah razı olsun ama Doğu Türkistan’da hem soydaşlık hem dindaşlık babından iki kere namusumuz. Bugün Türkiye’nin Çin’e karşı argümanları daha sağlamdır.

af6b08d6-caac-48b5-95f1-d918c7611cd6.jpg

Çin’in Kuşak ve Yol Projesi Türkiye’siz asla hayata geçemez. Bugün 4 milyar insan, 20 trilyon dolar, 67 ülkeyi kapsayan bu büyük proje, ancak Türkiye’nin proje ortaklığıyla hayata geçebilir. Türkiye Çin’e karşı, Uygur soydaşlarının hakkını hukukunu savunmalıdır ve 1. Sınıf vatandaşlık hakları için mücadele etmelidir. Çin’i bu kıyım politikasından vazgeçirmelidir. Allah sizden razı olsun başkanım. Sizlerin de sayesinde devletimiz inşallah tıpkı Kıbrıs davası gibi Doğu Türkistan davasını da sahiplenecektir.”

AĞIRALİOĞLU: 'MECLİS'TEKİ SESİNİZ İYİ PARTİ'

Görüşmede ziyaretleri için Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk’e teşekkür eden Ağıralioğlu;

“Hiçbir borcunuz yok. Bizim size borcumuz var. Allah sizden de razı olsun. Bizler vazifelerimizi yapacağız. Vazife teşekkür istemez. Ne olursa olsun bu bizim namus borcumuzdur. Bizim topraklarımız başı dara girmişlere kol kanat gerer. Bu haldeyken Doğu Türkistan’a bigâne kalmamız, bizim kendimizi inkâr etmemiz demektir.

Bu mevzuda İYİ Parti’nin siyasi koordinatları hep şöyle olacak. Biz kendimizi, kendi izzetimizi, kendi şerefimizi savunuyoruz. Biz, Doğu Türkistan’ı savunmuyoruz. Kurduğumuz bütün cümleler, kendi şerefimize, izzetimize kurduğumuz cümlelerdir. Bu sebeple mütehassis olup da bize teşekkür minneti duymanıza gerek yok. Bu bizim vazifemiz.

ekran-alintisi-610.jpg

Hükümetimiz Ortadoğu’da güç çeşitliliği yapmak istiyor, bu sebeple Çin’le denge politikasının kurbanı soydaşlarımız oluyor. Sınırımızda değiller diye ve göç dalgasıyla gelemiyorlar diye kayıtsız kalamayız. İktidarın Suriye’de yaptıkları sebebiyle 4 milyon Suriyeliyle yurdumuzu bölüşüyoruz. Doğu Türkistanlılarla biz evimizi bölüşürüz. Onlar sınırımızda değiller diye buraya gelemiyorlarsa biz kalbimizle ve bütün imkânlarımızla oraya gideceğiz. Doğu Türkistan bizim dış politika çıkmazımızın kurbanı edilemez.

Çin’in zulmüne ve Batı’nın insafına terk edemeyiz. Bu sebeple biz, Türk’ün meclisinde ve her yerde sesiniz, soluğunuz olacağız. Ziyaretiniz için biz teşekkür ederiz. Bizden kardeşlerimize selam söyleyin.” dedi.

İlgili Haberler