Uzmanlar uyarıyor: Bu da çok bulaşıcı: Hepimizde olabilir

Uzmanlar uyarıyor: Bu da çok bulaşıcı: Hepimizde olabilir
Uzmanlar, mide ağrılarının sebebine ilişkin dikkat çeken bir bilgi ortaya attı. Buna göre, belirsiz mide ağrılarının sebebi Helikobakter pilori olabilir.

Korona virüs salgını ile birlikte, vatandaşların salgın hastalıklara karşı tedirginliği de arttı. Son olarak Akdeniz’de bir parazit türünün denizlerin doğal temizleme mekanizması olarak görev yapan pinaları tehdit ettiği kaydedildi.

Doğanın dengesinin bozulması ile çeşitli sağlık sorunları da baş göstermeye devam ediyor. Ancak bu sefer, uzmanlar şiddetli mide ağrılarına yönelik farklı bir neden olabileceğini vurguladı.

Uzmanların görüşüne göre, dünyada önemli sayıdaki insan grubunda görülebilen ve bulaşıcı olan Helikobakter pilori bakterisi,  şiddetli mide ağrılarının nedeni olabilir.

BULAŞMA RİSKİ VAR

Bakterinin sadece kişide kalmadığını belirten uzmanlar, özellikle aile arasında bulaşın yüksek olabileceğini belirtiyor.

Öte yandan ileride çeşitli hastalıklara yol açma ihtimali olan bakterinin belirtileri olarak ise karında yanma, şiddetli ağrı, hazımsızlık, şişkinlik ve nedeni olmayan kilo kayıpları gösteriliyor.