Dağdan gelen çığ ev yıktı

Dağdan gelen çığ ev yıktı
Van'ın Bahçesaray ilçesine bağlı Altındere Mahallesi'nde dağdan yuvarlanan çığ bir evin üzerine düştü. Evde bulunan 5'i çocuk 7 kişiyi mahalle sakinleri kurtardı. Evin yıkılan bölümlerini mahalle sakinleri onaracak. 

Dağdan gelen çığ ev yıktı

İHA''nın haberine göre, olay, geçtiğimiz Pazar günü 00.00 sıralarında Altındere Mahallesi''nde meydana geldi. Beydaş Ç. isimli vatandaşın evin üzerine büyük bir gürültüyle çığ düştü. Evde bulunan 5''i çocuk 7 kişi mahalleli tarafından kurtarıldı. Kimsenin yara almadan kurtulması mucize olarak yorumlandı.

Muhtar Şemsettin Öz’ün öncülüğünde bir araya gelen mahalle sakinleri, evin çatısında ve penceresinden odalara giren karları temizlemeye başladı. Kar kütlelerini çatıdan ve evden temizleyen mahalle sakinleri hep birlikte komşularının evini onarmaya başlayacak. 

Mahalleye gönderilen bir iş makinesi evin bulunduğu ara sokak ile çatıdaki kar kütlelerini mahalle dışına taşımaya başladı. Bölge kardan tamamen temizlendikten sonra evin hasar gören kısımları onarılacak.

Mahalle muhtarı Şemsettin Öz, “Allah’a şükür can kaybı olmadı. Maalesef mal kaybı oldu. Şu anda mahalleli olarak burada çalışıyoruz. İnşallah devletin ve vatandaşların desteği ile evi onaracağız” dedi.