Gücü bankalara yetmeyen adam!

“Dünya lideriyim” diye esip gürlüyor amma ne hikmetse yüksek faizle tüketicinin kanını emen bankalara gücü yetmiyor.
Siz onun kim olduğunu biliyorsunuz.
Bilmiyorsanız bir ipucu daha verelim:
O...
“-Bu ülkede faizin yüksek olması faiz lobisinin ihya olmasını sağladı. Bak şu kredi kartlarını alırken de lütfen hassas olun. Faiz lobisinin en büyük kaynağıdır. Paranız kadar yorganınız kadar ayağınızı uzatın. Evinizde ne var ne yok alıp götürürler.”
Diyen adam!
Yani bu adam, “Faiz lobisini ihya ettiğini” itiraf eden adam. Kim ki “kimi ihya ediyorsa” o kişi aslında “onun adamı” değil midir?
 Öyledir. Bu muhteremin akıbetini merak ediyorsanız Kur’an’ı açıp “faizle ilgili” ayetlere ve Kütübüb-i Sitte’deki faizle ilgili Hadis-i şeriflere bakınız..
Efendim bunları yazma ihtiyacını nereden hissettik?
Geçtiğimiz günlerde Haber-Türk gazetesi manşetten,  “Kredi kartlarına ödenen faiz 36,5 milyar lira” diye duyurmuştu.
Evet,  “Faiz lobisini ihya ettiğini” itiraf eden “Dünya Lideri” nin ülkesinde tüketici, onun döneminde, bankalara  “faiz olarak” tam 36,5 milyar lira ödemiş. Ödemeye de devam ediyor. “Dünya lideri” de bu soygunu seyretmiş, seyretmeye devam ediyor.
Üstelik tutmuş, “Dikkat edin, faiz borçlarınızı ödemezseniz bankalar evinizde ne var ne yoksa götürürler” diyor.
Yani?
Yani efendim bankalara soydurduğu tüketiciyi “tehdit ediyor”  bir bakıma faizlerin tahsili için bankalar adına  “tahsildarlığa” soyunuyor.
Normalde,  “Korkmayın, kimse kılınıza bile dokunamaz. Vatandaş soyulurken gafil davrandık, amma aklımız başımıza geldi, zalim kazanç sahiplerine kazançlarının üstüne bir de eşkıyalık yaptırmayacağız” demesi beklenirdi, ama öyle olmuyor, “Borcunuzu ödeyin” diyor.
Vatandaşı bankalara niye muhtaç ettiğinin hesabı ayrı bir konu amma, biz bâzı rakamlar vererek “Dünya lideri” eliyle başımıza geçirilen “Faiz çuvalının”  fotoğrafını çekelim.
Kredi kartlarına 36,5 milyar lira faiz ödenen Türkiye’de...
Milli Eğitim Bakanlığı’na genel bütçeden ayrılan pay, bankalara ödenen faizden sadece 19,2 milyar lira fazla ile 55.7 milyar lira.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı için bütçeden ayrılan pay bankalara ödenen 36,5 milyar lira faizden de düşük, 32,7 milyar lira.
Bankalara ödenen faiz borcu Türkiye’nin güvenliği için bütçeden ayrılan payı 14,6 milyar geçmiş.
Tarım Bakanlığı bütçeden 14 milyar 230 milyon alırken faiz lobisi, söylediğimiz gibi 36,5 milyar lira almış...
Bay  “Dünya Lideri” şu kadar otoyol yaptık bu kadar yol yaptık diye övünür amma bütçeden yol için ayrılan para sadece 7 milyar lira. Yani, faize verilenin ancak 5’te biri...
Uzatmayalım...
Ankara Temsilcimiz Ahmet Takan’ın deyimi ile “Bay Muhteşem’in “Faiz vererek ihya ettim” dediği bankaların toplam sayısı 49 adet.
49 bankaya güç yetiremeyen, milletin pek çoğu yabancı bu 49 tefecinin kucağına düşmesine sebep olan ve ardından da, onlar adına, “Borcunuzu verin yoksa neniz var neniz yok haczedilir” tehdidi savuran bir adam, sizce girdiği her seçimi kazanmalı, yetmemeli, bir de seçimle gelmiş Cumhurbaşkanı olarak “Devlet Başkanlığına” oynamalı mıdır?
Buna “faizciler” elbette “evet” diyeceklerdir.
Peki, “faiz kazığı yiyenler” de “evet” derse “buna ne lâzım gelir?
Herhalde “deli gömleği” lazım gelir. Olabilir çünkü “demokrasidir, ne olsa yeridir!”

Yazarın Diğer Yazıları