Kürt nüfus!

Türkiye’de kaç Kürt yaşıyor?
“Yazık, çok yazık” başlıklı köşe yazımızın bir yerinde Türkiye’de 30 milyon Kürt yaşadığını yazmış, bir sonraki yazımızda da, “Okuyucudan itiraz var 15 milyon, hadi olsun 20” deniyor, demiştik.
Okurdan özür diliyorum. Bütün bunlar  “sinir uçlarını test etme” yazıları idi. Çok şiddetli tepkiler aldık amma açık söylüyorum, beklediğim kadar bir tepki oluşmadı. Bu konuda söyleyecek çok şeyimiz var. Fakat gördüm ki, bugün bu konuları tartışmanın yeri ve zamanı değil. Yalnız milletin sinir uçlarında bir yıpranma olduğu notunu da düşmeden edemeyeceğiz.
Gelelim işin aslına?
Türkiye’deki Kürt nüfusun 30 milyon olduğunu bölücü Kürtler söylüyor. 20 yahut 15 milyon olduğunu söyleyenler de bölücüler. Yani PKK. CIA kaynakları ise Türkiye’deki Kürt nüfusun 12 milyonun biraz üzerinde olduğu iddiasında. Devletin verileri 8 ilâ 9 milyonu gösteriyor. Türkiye’deki Kürt nüfusun 2 milyon olduğunu iddia eden siyasi görüşler de var. Şurası bir gerçek ki, Prof.Dr. Haluk Çay’ın “Her Yönüyle Kürt Dosyası” ve Ali Tayyar Önder’in  “Türkiye’nin Etnik Yapısı” adlı eserlerinde altını çizdikleri gibi Türkiye’deki etnik nüfus Türkiye nüfusunun yalnız yüzde 35’i kadardır. 
Bu ne demektir?
Bu, Başbakan Erdoğan’ın ikide bir tekrarladığı 36 etnik yapının toplamının Türkiye nüfusunun ancak yüzde 35’inin altında olduğu demektir.. Bu yüzde 35’in içerisindeki Kürt nüfus taş çatlasa, bu satırların yazarının tahminine göre 6 milyonu geçmez. Yusuf Halaçoğlu da 6 ila 6,5 milyon Kürt nüfustan bahsetmektedir. Gelin görün ki, Kürt olmayan pek çok unsuru bugün pek çok kaynak Kürt olarak değerlendirmektedir. Meselâ Zazalar gibi. 
Öyle bir propaganda mekanizması işliyor ki yüzde yüz Türk evladı olan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bile ısrarla Kürt olarak takdim ediliyor. 
Her neyse...
Şimdi denilecek ki..    
İyi de, PKK’yı temsil eden bir siyasi parti bu kadar oyu kimden alıyor o zaman? PKK sadece Kürtlerden oy almıyor. Muhtelif sol gruplardan oy alıyor, etimolojik olarak Kürt olmadığı halde kendini Kürt hissedenlerden oy alıyor. Başka etnik gruplardan oy alıyor. Bir de, tehditle, Kalaşinkofla bölgedeki sahipsiz Türk’ten bile oy alıyor...
Eğer gerçekten Türkiye’de iddia edilen kadar Kürt olsaydı, Türkiye bugün bunca PKK terörü karşısında çoktan bir iç savaşla baş başa kalırdı. Evet, bugün hâlâ bir iç savaş çıkartma başarısı sağlayamadıysa cümle dış ve iç mihraklar, bu elbette kahir çoğunluk Türklerin sabrı iledir amma bu sabrın bir ucunda da ölüm tehdidine rağmen PKK’ya direnen bölge halkıdır, yani, birilerinin Kürtlük isnat ettiği ve fakat kendilerine Kürtlük isnat edilenlerin bu isnada itibar etmeyişleri vardır.
Tekrar selâm ve dua ile.

Yazarın Diğer Yazıları