Yeni(k)Türkiye!

Bir “Yeni Türkiye” dir tutturdular. “Yeni” ama “iyi” mi işte orası muğlak. 

Türkiye için Bonzai de yeni. 
30 Ağustos resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı, “Bizim” diyor, “Çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çalışmanın kamu kuruluşlarına gönderileceğini söylemişti, henüz bir şey gönderilmedi.” 
Öcalan biliyor. Türkiye’yi dinlediği için Almanya biliyor. Gözlemci ülke statüsü ile sürece müdahil olduğu için İngiltere biliyor. MİT biliyor. Kandil’deki Karayılan biliyor, Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı bilmiyor. Meclis bilmiyor. Muhalefet partileri bilmiyor.
Ve Türkiye gündeminin meşhur savcısı Zekeriya Öz, “Çözüm süreci” ile ilgili Twitter’da bakınız neler diyor:
 “7 Şubat krizi diye lanse edilen adli vaka devletin üst düzey görevlilerinin PKK ile yaptığı Türkiye’nin bölünmesini kabul ettikleri anlaşmadır.
Gösterilen tepki işin Başbakana uzanacağı ihtimali değil bilakis yapılan İhanet Anlaşması’yla Türkiye’nin bölünmesinin ve terör örgütünün muhatap alınarak anayasa ve yasaların hiçe sayılarak, Türkiye’nin bölünmesi için yapılan anlaşmanın deşifre edilmesi korkusudur.
Anlaşmayı yapanlar tamamen yasaları hiçe sayarak ağır suçlar işlemişler ve bir şekilde korunma altına alınmışlardır. Aksi savunmalar yalandır.” 
Evet, “Yeni Türkiye” işte böyle bir Türkiye ve siz bu Türkiye’ye “İyi Türkiye” diyebilir misiniz?
Algı operasyonları ile beyinleri avuç içine alınmamışların ve ülke dışındaki herkes biliyor ki, “Yeni Türkiye” aslında PKK’ya yenik Türkiye.
IŞİD’e yenik Türkiye. 
Yabancı istihbarat servislerine yenik Türkiye! Başına çuval geçirilmiş, ABD’ye yenik Türkiye. BOP Gereği Suriye’nin Emevi camisinde bir hafta içinde namaz kılacağını hayal edenlerin Beşşar Esad karşısında yenik düştüğü bir Türkiye.
Uluslararası sularda İsrail’in sivil vatandaşlarını katletmesini içine sindirmiş, Siyonizm’e yenik bir Türkiye şu meşhur “Yeni Türkiye!” 
Bankalara, Barzani’ye, Ermenistan’a, Ege’de adalarını kaptırdığı Yunanistan’a, Kıbrıs ve civarında petrol ve doğal gazına el koydurttuğu Kıbrıs Rum Kesimi’ne yenik Türkiye, Erdoğan’ın “Yeni Türkiye” si!
Demokrasinin tek adama, hukukun keyfî idareye, yolsuzluklarla mücadele edenlerin hırsız ve arsızlara yenik düştüğü bir Türkiye, “Yeni Türkiye!” 
Evet, “Yeni”  ama  “Bonzai gibi” hayatî tehlike taşıyan bir Türkiye, “Yeni Türkiye”...

Yazarın Diğer Yazıları