Yunan’a adalar, PKK’ya Diyarbakır!

Önce bir hatırlatma yapalım:        28 Ağustos 2014 tarihinde Erzurum-Hınıs’ta olaylar çıkmıştı. Medyada yer almasına rağmen hükümet ve yandaş medya tarafından görmezden gelinen haberlere göre BDP’liler ve terör örgütü yandaşları Diyarbakır Lice olaylarını protesto etmek için Hınıs ilçe merkezinde toplanmış ve esnafı kepenk kapatmak suretiyle eyleme destek vermeye zorlamıştı. 

Bu kanunsuz ve zorba kepenk kapatma faaliyetine uymayan iş yerlerine saldırılar düzenlenerek iş yerlerinin camları kırılmış ve iki polis yaralanmıştı.
Maalesef kepengini kapatmayan iş yeri sahipleri devletten beklediği desteği göremediler. 28 Ağustos 2014 tarihinde kepengini kapatmayan ailelerden bir tanesi de Hınıs ilçe merkezinde yaşayan Ç.. ailesiydi. Ç.. ailesi, terör örgütü yandaşları ve 2 PKK’lı tarafından dağa götürülerek sözde KCK mahkemesinde yargılandılar ve sözde mahkeme sonucunda, “Yaz Heval” diyerek aşağıdaki kararlar alındı.
Bir: Ç... Ailesi ilçe merkezinde bulunan dükkânlarını 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren üç gün süreyle kapatacak.
İki: 250 bin TL para cezası ile cezalandırılacak.
Üç: Halkımızdan özür dileyecek.
Alınan sözde KCK mahkeme kararlarına uymak zorunda kalan Ç’ler, 1 Eylül tarihi itibariyle iş yerlerine kepenk vurdular. İş yerlerinin üzerine de ‘Halkımızdan Özür dileriz’ içerikli not yazdılar.
Sonuçta ne mi oldu? 
Türkiye Cumhuriyeti devletinin yalnız bıraktığı Ç.. ailesi, paralel bir mahkeme tarafından yargılandı ve sözde karar tatbik edildi. Tablo bu. Hükümete göre Hınıs ilçesinde çözüm süreci işte böyle çok başarılı bir şekilde tıkır tıkır işliyor ve Hınıs halkı evlerinde güvenli bir şekilde uyuyor.
Avrupa, “birliğe” giderken Türkiye “parçalanmaya” koşuyor. Türkiye Cumhuriyeti 500 milyar liraya Cumhurbaşkanına yeni bir uçak alıyor, esnafını Diyarbakır’da PKK’ya veriyor...
Şu hale bakın!
Felâket dün kapımızı çalıyordu, bugün kapıdan girmiş, şehirlerimizi çalıyor!
Ne diyelim, AKP narkozu ile iyi uykular Türkiye!
...
Yarın Allah nasip ederse sizlerle “Van’da yaşanan gerçekleri” paylaşacak ve “Van’da neler oluyor?” diye soracağız!

Yazarın Diğer Yazıları