AKP düşmanlığı!

Önce taşları yerine oturtalım...
Kimsenin hükûmet düşmanı olduğu falan yok! 

Biz, Yunan, İsrail, Ermeni hükûmetlerinin bile düşmanı değiliz. 
Çünkü hükûmet demek, devletin icra organı demektir. Hükümetin olmadığı yerde devlet felç hale gelir kaos olur, anarşi olur.
Bırakın hükûmetsizliği hükûmet otoritesinin azaldığı Suriye’ye, Irak’a, Libya’ya bakın ve buralardan Türkiye ve bölgeye verilen zararları alt alta koyun ve bir düşünün lütfen..
Başta IŞİD belası olmak üzere Türkiye’ye dalmış 1.5 milyonu aşkın mağdurundan teröristine, Suriye göçmenine kadar, Musul Konsolosluk görevlilerinin esir alınmasına ve bu esirler vesilesiyle Türkiye’nin bloke edilmesine değin her şey ve daha çok şey, Suriye ve Irak’taki hükümet otoritesi zayıflığından kaynaklanmıyor mu?
Dün bölgede Türkiye, Suriye ile Irak’a sınırdı bugün aynı sınırda tam altı bayrak dalgalanıyor:
l.PYD-PKK bayrağı
2.Özgür Suriye Ordusu
3.Suriye Arap Cumhuriyeti
4. İslâmi Cephe
5. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi
6. IŞİD
Niye?
Hükümet ve devlet otoritesi zayıf da onun için...
Hükûmet otoritesi zayıflığı böylesine kan gölü ve cadı kazanı olan ve Türkiye başta olmak üzere bütün komşularının bütçelerini sarsmasından toprak bütünlüğünü tehlikeye sokmasına kadar bir sonuç verirse siz bir de hükûmetsizliği düşünün...
Onun için biz hiçbir millet ve devletin hükümet düşmanı değiliz. Kadim Türk ve Türkiye düşmanlarının hükümetlerine bile düşman olmayan biz kendi hükümetimize niye düşman olalım? Aklımızdan zorumuz yok herhalde...
Biz hükûmetlerin değil, bu hükûmetlerin icraatlarının eleştiricisiyiz. Buna illâ da “düşmanlık”  denecekse, biz hükûmet değil, bazı icraatlarının düşmanıyız. 
Bir hükümet Türkiye’nin iki komşulu sınırını bir fiil içinde olduğu kendi icraatları ile 6 komşulu hale sokmuşsa ve bu 6 komşu da Türkiye’nin başına bela olmuşsa aklıselim ve vicdan sahibi ve biraz da tarih bilgisine sahip insanlar olarak, “Beyler bir dakika”  demeyip de ne yapacaktık?
Görüyorsunuz IŞİD terör örgütü elindeki 49 rehinenin salıverilmesinden AKP iktidarı “Ergenekon’dan Kurtuluş” misali bir destan üretme peşinde! Neymiş efendim “Bu yeni Türkiye’nin gücü” imiş. 
İyi de, IŞİD terör örgütü bu rehineleri Demirel yahut Ecevit hükümetleri döneminde değil tam da sizin “Yeni Türkiye” diye övündüğünüz AKP iktidarında ağızdan diş söker gibi söke söke rehin almadı mı? 
Hem de IŞİD’in bu haltı yiyeceğini gören ABD’liler bölgeden görevlilerini çektiği,  “Paralel yapı” dediğiniz cemaat bile bu işlerin olacağını öngörüp bölgedeki okullarını kapattığı halde, siz,  “Bize bir şey olmaz” diyerek Türk milletinin ve Konsolosluk çalışanlarının başına IŞİD çuvalını geçirdiniz.. 
Baş sorumlu olan AKP hesap vermesi gerekirken yöneticilerinin “Yeni Türkiye’nin gücü” diye “destan yazmasının” gerçek yüzünü milletle paylaşmak mı “AKP düşmanlığı?” 
Bir de “Yandaş” deyince kızmıyorlar mı, insan gerçekten, “Edep yahu” demekten kendini alamıyor...

Yazarın Diğer Yazıları