Leman Sam’ın küfrü!

Allah(c.c.) rızası için kurban kesen müminleri Leman Sam,  “IŞİD teröristleri” benzetmesi ile eleştirmiş.  

Eleştirisini eleştirenlere de “küfürlü cevap”  vermiş! 
Aklıma hemen fikirlerinin çoğuna katılmadığım Çetin Altan’ın milletvekili iken kürsüde yaptığı bir konuşmada, “Bu meclisin yarısı aptal” eleştirisini şiddetle eleştirip “sözünü geri al”  baskıları üzerine tekrar kürsüye çıkıp, “Lafımı geri alıyorum, bu meclisin yarısı aptal değil”  cevabı geldi. 
Tamam, herkes Çetin Altan olamaz amma bu kadar da kaba olmak bir sanatçıda dışarıdan bakınca hiç hoş durmuyor...
Neyse...
O zaman küçük balığı yutan büyük balıklar, ceylanı parçalayan aslanlar, koyunları boğazlayan kurtlar, otları zalimce koparan koyunlar, IŞİD teröristlerinden farksız yaratıklar. Allah’ın helâl kıldığını haram, emrettiğini yasak edenler bunun bedelini dünyada da ahrette de elbet ödeyecekler.
Biz bu hakaretleri “sanat” ve “sanatçı” zaviyesinden inceleyeceğiz. 
Ne kadar kariyer sahibi olsa da Leman Hanım bu hakaret mesajlarını atmasaydı kimsenin gündeminde değildi. Amma velâkin doğudan batıya, kuzeyden güneye dünyanın dört bir yanında milyarlarca Müslüman kurban kesiyor, bunun etlerini fakirlerle paylaşıyor ve bu kurbanı keserken de, tekbir getiriyorlardı. İşte o tekbirin bestekârı da bir sanatçı idi, adı da Itrî’ydi. 
Bir sanatçı var ki pek çok alanda faaliyette bulunmasına rağmen yaşarken değil dar bir çevre dışında kimsenin ilgi alanına girmiyor, bir başka sanatçı var ki tam 300 yıldır milyarlarca Müslüman camilerinde, kurbanlarında onun çok ama çok kısa ses aralığında Segâh makamında bestelediği tekbirini ve Salat-ı Ümmiye’sini getiriyor... 
O Itrî ki, hem ne Itrî, hem de ne sanatçı...
Mis gibi kokusu asırları aşıyor, 1700’lü yıllardan 2014’lere taşıyor. Daha nice 300 yıllar, hatta dünya durdukça yaşayacak, bu artık kaçınılmaz. 
Devlet-i Âliyye Osmanlı bir Itri, bir Mimar Sinan çıkarmış olsa ve başka hiç şey başarmamış olsa dahi, tarihteki yerini bu iki şahsiyetle şerefle doldururdu.
Söz yazma dersen onda, icra dersen onda, peşrev’inden saz semâisî, ayin’inden na’at’ına, tekbir’inden sâlâsına, ilahisinden muamma çözmesine ve hatta hattatlığına kadar fıtrî bir Itrî...
Itrî’nin Segâh tekbiri Kurban ibadetine sahip çıktığının delilidir. 
İtrî’nin sahip çıktığı Kurban ibadetine ve Itrî’nin bir sanatçı olarak ürettiği bu her biri Everest’ten yüksek sıradağlarına Leman Sam’ın  “Kahrol Kurban” diye çakıl taşı atmasına kızılmaz.
Belki acınır, o kadar...

Sanatçı Affleck’e teşekkür

ABD’li Oscar ödüllü oyuncu ve yönetmen Ben Affleck’e...
Geçtiğimiz Cuma akşamı Bill Maher’ın sunduğu ’Real Time With Bill Maher’isimli programda yazar Sam Harris’in, ’İslam kötü fikirlere sahip’ iddiasına:
ABD’nin 2003’te Irak’ı işgal etmesine atıfta bulunarak..
“-Biz Müslümanların öldürdüğüne oranla çok daha fazla Müslüman’ı öldürdük!” 
Cevabı vermesinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları