AKP, 330 milletvekili çıkartabilir mi?

 

AKP önümüzdeki seçimlerde bırakınız 330 milletvekiline ulaşmayı, kendisine anayasayı tek başına değiştirme gücü verecek 367 milletvekili çıkarmayı da başarabilir.
İsterseniz önce bir hatırlatmada bulunalım...
Dün yandaş gazeteler “Silahlara veda” manşet ve muhtevalı haberler döşenirken Yeniçağ, AKP’nin Türkiye Cumhuriyeti’ni ilga gedip yerine  “Anadolu Federasyonu” nu ikame etmek için düğmeye bastığının haberini veriyordu.
Peki, bu haberlerin hangisi gerçekti?
PKK silahları bırakırsa Türkiye niye  “Anadolu Federasyonu” olsundu ve “Türkiye Anadolu Federasyonu” olacaksa silahsız PKK ile bu mümkün olabilir miydi; yani PKK’nın silah bırakma haberi bir yalan mıydı?
Tuhaf olan şu ki...
Bu haberlerin ikisi de doğru idi...
Hem “PKK silah bırakacak”  hem “Türkiye Cumhuriyeti ilga edilecek”  ve yerine  “Anadolu Federasyonu”  ikame edilecekti...
Çünkü Türk milleti AKP’nin yeni bir  “seçim illüzyonu”  ile karşı karşıyaydı...
Gerçi biz ne söylersek söyleyelim AKP’li seçmen yine Erdoğan’a inanacak.
Bizim durumumuz,  “İşte şunlar iğne yapraklardır, bu yapraklar kışın dökülmez”  gibi sözlerle başına kozalak düşen orman köylüsüne çam ağacını anlatan orman mühendisleri gibi.
Köylü, yani seçmen çam ağacını yani başına gelenleri bizden daha iyi biliyor. Lâkin sözümüz bitince,  “İyi de” diyor, “Erdoğan buna ceviz ağacı diyor. Ceviz, çamdan daha değerli, siz bizim daha değerli bir ağaca sahip olmamızı istemiyor musunuz?”
Olsun, biz bir kez daha  “çam ağacına çam ağacı”  demeye devam edelim ve AKP’nin önümüzdeki seçimlerde anayasayı değiştirecek güce nasıl ulaşacağının taktiğini sizlerle paylaşalım.
Yapılacak olan şu...
PKK’nın 10 binden fazla silahlı militanı var. Seçim sathı mahalline girildiğinde PKK mesela 50’şerli gruplar halinde elinde silahlarla Kandil’den gelecek, Habur’dan geçip güvenlik güçlerine teslim olacak. Diyelim ki birer hafta ara ile 50’şerli gruplar halinde bin terörist 20 hafta boyunca (onlar da, ilk çıktıkları mahkemede beraat edecek, suya sabuna dokundukları ispatlanmamış teröristler olacak) ekranlarda, gazetelerde arzı endam edecekler...
Ortalık bayram yerine dönecek. İşte AKP’nin işte Erdoğan’ın zaferi denilecek, işte  “Barış sürecinin haklılığı”  manşetleri döşenecek, sağ olursak bizler ve bu gerçekleri bizlerden daha iyi gören kalemler, vatanseverler, aydınlar, münevverler, “Bu bir tuzaktır, aldanmayın” dedikçe onlara, “Barış sürecini baltalayan, kandan nemalanan faşistler” yaftası yapıştırılacak...
Sandıklar açılacak...
PKK iş birliği ile AKP, anayasayı değiştirecek güce, Erdoğan da rüyalarını süsleyen kendisini Başkanlık sistemine götürecek milletvekili sayısına ulaşacak...
Bu yazıyı okuyanlar, eğer Yeniçağ’ın Salim Yavaşoğlu imzalı dünkü manşetini okumadılarsa ilk işleri o olsun...
Yazının  “Taşlar parça parça döşendi”  kutusunu da kesip, fırsat buldukça şöyle bir baksınlar lütfen...

Yazarın Diğer Yazıları